DOLAR 32,4778 -0.2%
EURO 34,9419 0.27%
ALTIN 2.436,090,54
BITCOIN 21088691.30915%
Trabzon
21°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Futbol Aerodinamiğinde Bir Devrim!

Futbol Aerodinamiğinde Bir Devrim!

ABONE OL
9 Temmuz 2020 15:15
Futbol Aerodinamiğinde Bir Devrim!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Oyunu değiştirecek olan Nike Flight Futbol Topu, devrim niteliğinde bir top tasarımı ile tutarsız aerodinamik konularını ele alıyor!

Nike, futbol topu tasarımında benzersiz bir yeniliğe imza atarak, Flight Futbol Topu ile oyunun kurallarını değiştiriyor! Oyunu değiştirecek olan Nike Flight Futbol Topu devrim niteliğinde bir top tasarımı ile tutarsız aerodinamik konularını ele alıyor ve futbol dünyasına meydan okuyor.

Her futbol topunun sahip olduğu, uçuş esnasında çeşitli aerodinamik parametreler nedeniyle öngörülemeyen bazı hareketler vardır. Örneğin, bir top tamamen pürüzsüzse, hava tarafından tutulur, önemli bir uyanma yaratır ve hareket ettiği yönlerde sık sık değişiklikler görülebilir. Bu değişimler, yanlış yerleştirilmiş uzun toplara veya potansiyel olarak hedeften uzaklaşan şutlara neden olabilir. Nike Flight Futbol Topu ise tüm bu öngörülemeyen değişikliklere meydan okuyan bir tasarıma sahip!

Keşfedin, Yeniden Oluşturun ve Yenilik Yapın!

Nike’ın yeni AerowSculpt teknolojisi kullanılarak üretilen Flight Futbol Topu , Nike’ın önceki serilerinden %30 daha gerçekçi bir uçuş sağlamaktadır. Üretim sürecinde futbol toplarında uçuş tutarlılığının iyileştirilebilmesi için 8 yıllık bir araştırma ile ortaya koyulan iç görüler üç aşamada ele alınmıştır. Keşfet, Yeniden Oluştur ve İnovasyon! Nike Flight Futbol Topu için, keşif aşamasında, oyun boyunca farklı vuruş türlerinin top uçuşunu ölçmek için çeşitli izleme sistemleri kullanılmıştır. Bu aşama topun oyun sırasında hangi koşulları deneyimlediğini anlamaya yardımcı olarak, mühendislerin daha ölçülebilir ölçümler yapmasına olanak sağlamıştır. Yeniden oluştur aşamasında, sahada gözlemlenen vuruş tipleri çoğaltılarak, tekrarlanabilir, ölçülebilir bir şekilde gözlemlenen çeşitli vuruşları arttırmak için robotik bir bacak kullanılmıştır. Bu aşama, toplar arasındaki performans farklılıklarını küçük ölçüde ölçebilme olanağı sağlamaktadır.. Nike Flight Futbol Topu binlerce saat boyunca test edilerek, 68 farklı tekrar sonrasında, son bir versiyon için karar verilmeden önce 800’den fazla profesyonel sporcu saha testi doğrulamasına katılmıştır.

Nike’ın Global Laboratuar Ekipman GM’si Kieran Ronan “Flight Futbol Topu’nun üretim aşamasında, laboratuarda yapılan her şey bilime dayanıyor. Burada, çoğu sporcu tarafından algılanamayan küçük performans farklılıklarını tespit edebiliyoruz, ancak bu küçük farklar 68 kez tekrarlandığında, sonuç performansta gözle görülür bir sıçrama sağlıyor” diyor. Ronan, titreşimi azaltmak, daha öngörülebilir ve tutarlı uçuş yaratmak için Nike İnovasyon Laboratuarı’nın yarattığı tasarım topun yüzeyini tutmaktan ziyade hava hareketini teşvik ettiğini aktarırken, performansa dayalı bu yeni tasarımın, yeni patentli aerodinamik teknolojisi Nike AerowSculpt olduğunun da altını çiziyor. Yeni tasarımın ortaya çıkma aşamasında kare şeklinde bir aerotrack oluğu ile başlayıp, 68 deneme boyunca, oluğun şeklini değiştirip, oyulmuş şivronlar ekleyerek, daha kararlı bir uçuşa teşvik etmeye yardımcı olan bir geometrik desen sunmak için birçok özelliği inceledik” diye de ekliyor.

 

Ek olarak panel konfigürasyonu topun nasıl uçtuğunu da etkilemektedir.. Nike Flight Futbol Topu geleneksel 12 panelli bir top ile karşılaştırıldığında, %40 daha az sert dikişli, dört panelli bir yapı taşıyor. Bu yapı, üstün dokunuş ve performans için topun üzerinde belirgin ve etkili bir vuruş noktası sağlamaktadır. 2014 yılında sunulan ACC (Nike All Condition Control) 3D mürekkebinin kullanılmasıyla birlikte ıslak veya kuru koşullarda optimum kavrama sağlamaya da yardımcı olmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!