DOLAR 32,5511 0%
EURO 34,8662 -0.06%
ALTIN 2.436,830,29
BITCOIN 2111395-2.79667%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

ABONE OL
10 Temmuz 2020 10:28
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantılarının 2’nci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlığında yapıldı.

Toplantıya üzücü bir gelişme ile başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Sakarya’da jandarma personelimizin bulunduğu mühimmat taşıyan kamyonda meydana gelen patlamada yapılan ilk açıklamaya göre maalesef 3 jandarma personelimiz şehit olmuştur. Yaralı personellerimiz de var. Şehit olan jandarma personellerimize Allah’tan rahmet; yakınlarına, jandarma teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı jandarma personelimize de Mevlam şifalar ihsan eylesin” dedi.
TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAMASI
Dün akşamdan itibaren etkisini gösteren yağış sonrası meydana gelen heyelanlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Şiddetli şekilde uzun süre devam eden yağmur nedeniyle birçok ilçemizin bazı mahallelerinde yaşanan heyelanlar ve sel baskınları neticesinde çeşitli hasarlar meydana geldi. Ağırlıklı olarak Yomra, Sürmene ve Köprübaşı ilçelerimiz olmak üzere Araklı, Akçaabat, Hayrat ve Of’ta da daha az olsa da hasarlar oluştu. Dün akşam meclis biter bitmez Yomra-Özdil yoluna gittim ve çalışmaları yerinde gördüm. Bugün sabah saatlerinde de Sürmene ve Köprübaşı ilçelerine gittim. Bir can kaybı ve yaralı olmaması tesellimiz. Hemen aklımıza geçen sene Araklı’da yaşadığımız afet geldi. O zaman 10 kardeşimiz hayatını kaybetmişti. Bu sefer çok şükür can kaybı olmaması hepimizi rahatlattı” şeklinde konuştu.
TÜM İMKANLARIMIZLA MÜDAHALE ETTİK
Tüm kurumlarla koordineli bir çalışma gerçekleştirildiğini belirten Başkan Zorluoğlu “İlk andan itibaren Büyükşehir Belediyemiz, ilgili ilçe belediyelerimiz, Karayolları, AFAD, Jandarma ve Emniyet teşkilatları, sağlık teşkilatımız tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde bu taşkınlardan ortaya çıkacak zararları minimize etmek için canla başla çalıştılar. Dün akşamdan itibaren Sayın Valimiz de ben de gelişmeleri yakından takip ettik. Her türlü araç gereç ve imkanımızla müdahalede bulunduk. Ortahisar Belediyemiz de kendi görev alanı olmamasına rağmen ilçelerimize araçlar gönderdi. Biz de Büyükşehir Belediyesinin batıdaki şantiyelerinden de araçlar çekmek suretiyle o bölgelerin yolların açılması için gereken desteği verdik” ifadelerini kullandı.
DETAYLI BİLGİ VERDİ
Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalarla ilgili detaylı bilgi veren Başkan Zorluoğlu, şunları söyledi: “Araklı ilçesi Yeşilyurt, Türkeli, Halilli mahallelerinde 1 adet greyder, 1 adet JCB kepçe ile Arsin ilçesinde Atayurt, İşhan, Üçpınar mahallelerinde 1 adet greyder, 1 adet kepçe ile mücadele ediyoruz. Akçaabat’ta Darıca, Akçakale, Özdemir, Akçaköy, Gökçekeya mahallelerinde 2 adet greyder, 2 adet kepçe, 3 adet kamyonla, Hayrat ilçesi Oğuz, Taflancık mahallelerinde 1 adet kamyon, 1 adet JCB kepçe ile Of ilçesi Cumapazarı ve Yazlık mahallelerinde 1 adet kepçe, 1 adet greyder, 3 adet kamyonla çalışma yürütüyoruz. Yine Sürmene ilçesi Konak, Çimenli, Güneyköy, Kahraman, Ortaköy, Koyuncular, Fındıcak, Aksu, Karacakaya, Ormanseven, Yokuşbaşı, Aşağıovalı, Armutlu mahallelerinde 2 adet ekskavatör, 2 adet JCB kepçe, 8 adet kamyon, 1 adet greyder, 3 adet Beko Loder ile Köprübaşı ilçesi Yağmurlu, Güneşli, Fidanlı, Çifteköprü, Gündoğdu mahallelerinde 1 adet greyder, 2 adet kepçe, 3 adet kamyonla ve Yomra Gülyurdu, Taşdelen, Hocaköyü, Kıratlı, Ocak mahallelerinde 2 adet ekskavatör, 1 adet kepçe, 1 adet greyder ve 10 adet kamyon ile çalışma gerçekleştiriliyor.”
HEMŞEHRİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN
Köprübaşı ilçesi Yağmurlu Mahallesi ve Yomra ilçesi Kıratlı Mahallesi’nde de iki adet evin yıkıldığını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Ben Yağmurlu Mahallesi’nde yıkılan evi bizzat gördüm. İçerisinde bir hanımefendi ve kayınpederi berabermiş. Kısa bir süre önce evi boşaltmak suretiyle bir büyük felaketin önüne geçilmiş oldu. Tüm mahallelerdeki vatandaşlarıma şahsım ve meclisimiz adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Allah daha beterinden memleketimizi ve ülkemizi muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.
Başkan Zorluoğlu’nun konuşmalarının ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis toplantısı, 7 gündem maddesinin müzakere edilmesinin ardından sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!