Ana Sayfa Gündem 11 Temmuz 2020

TESADÜF !!! mü ?

 

Farklı sebeplerimiz olsa da bazılarımız için bir arzu, bazılarımız içinse nefret nesnesine dönüşen futbol, aslında bir tesadüfler oyunudur.

Mesela ilk aklıma gelen olay 2009’da Sunderland-Liverpool  maçı, Liverpoollu futbolcuların rakip kaleye gönderdiği yüzde yüz denilebilecek   15 gollük şutuna karşılık rakibinin bir şutu kalesine gelmişti. Kornerlerde ise 7-1 Liverpool lehine üstünlük var iken, topa sahip olma oranın da  ise 65-35 Liverpool önde idi. Müsabaka sonucu ise istatistikleri adeta yalanlarcasına  Sunderland1-Liverpool 0 bitti. Olamaz mı? Elbette Olur. Lakin Sunderland’ın gölü hiç de sanıldığı gibi bir atak veya korner vuruşu yada organize birgol  pozisyonu değildi. Karşılaşmanın  ilk dakikalarında rakip oyuncu Darren Bent ceza sahası köşesinden sert bir şut çekti. Liverpool defansındanGlen Johnson engelleyemedi. Top gitti, tribünlerden sahaya atılan ve Pepe Reina’nın koruduğu kalenin önünde duran kırmızı plaj topuna çarptı ve gol oldu.

Dedim ya futbolda tesadüfler olur. Olmaya da devam edecektir.

Ülkemize dönersek, en son resmi olarak 83-84 sezonunda Şampiyon olan Trabzonspor bu tesadüflerden (!) en çok musdarip olan takımdır.

Şöyle ki,  Türkiye süper liginde 95 -96 sezonunda kaçırılan şampiyonluktailginç bir tesadüf ortaya çıkıyor. Son 5 maç öncesi şampiyonluğun tek favorisiolan  Trabzonspor 2 mağlubiyet alıyor. Rakibi Fenerbahçe ise 5 de 5 yaparak şampiyon oluyor. O sezonu 5 maçlık periyodlara bölündüğünde, Fenerbahçe sadece son 5 hafta üst üste galibiyetler alarak Trabzonspor’u geçiyor.

Gelelim, UEFA’ ya göre şampiyon olarak gösterilen ve Şampiyonlar ligine davet edildiğimiz 2010-2011 sezonuna. (Bu arada halen şampiyonluk kupamız müzemize de gelmiş değil. )

Spor Toto Süper Lig’de, 2010-2011 sezonunun ilk yarısını 42 puanla Trabzonspor lider olarak tamamladı. Ligde, Trabzonspor’un gerisinde, 37 puanla Bursaspor, 33 puanla Fenerbahçe ve 32 puanla Kayseri spor sıralandı.ilk yarısı bu şekilde biten süper ligde ikinci yarı da tesadüfler olmaya başladı.

Fenerbahçe İkinci yarı oynanan 17 karşılaşmada 16 galibiyet, 1 beraberlikle nasıl bir tesadüf ki, Bordo-Mavilileri yetişti. Sıralamada aynı puan ama averajla 1. sıraya yerleşti. Olmaz mı?  Olurrrr! Peki daha önce böyle mi durum görülmüş mü? Hayır,tarihte yok. Oynanan 17 maç, 16’sı galibiyet, tek beraberlik sizce de olağanüstü bir tesadüf değil mi?Sonuç; Türk Futbolunun zenci çocuğu Trabzonspor’a geçmiş olsun.

Eee tesadüfler bittimi?

Türk futbolunda tesadüfler bitmez. Pardon Trabzonspor potadaysa bitmez gelelim. 2019-2020 sezonuna. Hatırlayacaksınız, taraflı, tarafsız herkesin şampiyonadayı Trabzonspor idi. Özellikle ikinci devre başlarken,  Başkanından – Futbolcusuna, Yönetiminden-taraftarına kadar ve oynadığı futbol ile tek favori idi. Şampiyonluk oranları sürekli değişiyor.Köşe yazılarında Trabzonsporun şampiyonluğu kutlanıyor artık o sene busene kelimesi sloganlaşıyordu.

Karadeniz kaplanı yarışta tek kalır. Lig bitmeden şampiyonluk garantilenir derken, tesadüfler başladı. Bu kez karşımızda yine bir İstanbul’takımıbelediye takımı.  Adı mı? Elbette hatırladınız. Başakşehir spor.Tesafüde bakar mısınız ? İkinci yarında oynadığı 7 karşılaşmada biri ilk yarısı 1-0 geride olmak üzere altısıda beraberlikle bitmiş maçlarda Başakşehir,  maçların ikinci devrelerinde sanki ilahi bir güçle şaha kalkıyor ve 7 karşılaşmayıda kazanarak Türkiye’nin favorisi Trabzonsporu ligin bitmesine 3 hafta kala, 4 puanla geçiyor ve liderlik koltuğuna oturuyor.

Şimdi bizler de diyoruzki, kalan 3 haftada da bir TESADÜF olurda,  Başakşehir puan kaybedermi?

  • Hadi oradan canım onların adı Trabzonspor mu?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil