Ana Sayfa Dünya, Gündem 12 Temmuz 2020

Otomotiv sektöründeki toparlanma devam ediyor

Haberin Yıldızı-

Çin Otomotiv Endüstrisi Birliği tarafından açıklanan verilere göre, Haziran’da Çin’in otomobil üretimi yıllık bazda yüzde 22,5 ve satışı da yüzde 11,6 arttı.

Çin Otomotiv Endüstrisi Birliği tarafından açıklanan verilere göre, Haziran’da Çin’in otomobil üretimi yıllık bazda yüzde 22,5 ve satışı da yüzde 11,6 arttı.

Veriler ayrıca, Haziran’da Çin’in otomobil üretiminin 2 milyon 325 binle bir önceki aya göre yüzde 6,3, satışının ise 2 milyon 300 binle yüzde 4,8 çoğaldığını gösterdi.

Çin Otomotiv Endüstrisi Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Chen Shihua, Çin’in otomotiv sektöründeki toparlanma eğiliminin Haziran’da sürdüğünü, üretim ve satışın hem bir önceki aya göre hem de yıllık bazda arttığını belirtti.

Otomotiv sektöründeki performansın yılın ilk yarısında beklenenden daha iyi olduğuna işaret eden Chen, yılın ilk altı ayında Çin’in otomobil üretiminde yüzde 16,8’lik, satışında ise yüzde 16,9’luk düşüş görüldüğünü, bu düşüşlerin yılın ilk beş ayına göre ayrı ayrı 7,3 ve 5,7 puan daraldığını dile getirdi.

Birliğin verilerine göre, yılın ilk yarısında Çin’in yeni enerjili otomobil üretimi 397 binle yıllık bazda yüzde 36,5, satışı ise 393 binle yüzde 37,4 azaldı. Düşüşler yılın ilk beş ayına göre küçük ölçüde daraldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil