Ana Sayfa Gündem, Teknoloji 12 Temmuz 2020

Shanghai’da Yapay Zeka Zirvesi

 

Haberin Yıldızı-

2020 Dünya Online Yapay Zeka Konferansı Zirvesi, Çin’in en büyük ekonomik ve ticari merkezi olan Shanghai’de 9 Temmuz günü açıldı.

“Akıllı Bağlantısallık, Bölünmez Topluluk” teması altında oluşan düzenleme, dünya yapay zeka sektöründe geçerli son eğilim ve gelişmeler konusunda tartışmak üzere çok sayıda bilim insanlarını, girişimcileri ve yetkilileri bir araya getirdi.

Toplantılarda “Bulut bilişim” konferansları da yapılacak ve organizatörlerin belirttiğine göre ilk kez holografik projeksiyonlar uygulanacaktır.

Toplantıya internet üzerinden yaklaşık 3.000 katılımcı beklenmekte olup ayrıca 200 davetli de bizzat hazır bulunacaktır. Zirve internet üzerinden eş zamanlı yayınlanacaktır.

Öte yandan, dünyada bir ilk olarak, bir yapay zeka korosunun video klibinin gösterileceği de duyuruldu.

Çin, bu türden bir konferansı Shanghai’de ilk kez 2018 yılında finanse etmişti. O zamandan beri söz konusu konferans,  yapay zeka konusunda etkili bir işbirliği ve görüş alışverişi platformuna, aynı zamanda da kentin yapay zekaya ilişkin endüstrisi için bir katalizöre dönüştürüldü.

COVID-19 salgını, bulaşma risklerini en aza indirgemek için pek çok alanda akıllı makinelerin insanların yerine kullanılmasına yol açarak yapay zeka ve robot teknolojilerinin uygulanması fırsatları yaratmıştır. Uzmanların açıklamalarına bakılırsa bu teknoloji, virüse karşı küresel savaş sürdükçe birçok endüstrinin de ayakta kalabilmesi için yaşamsal önemdedir.

Kaynak Hibya Haber Ajansı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TUR NORVEÇE KALDI

TUR NORVEÇE KALDI

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil