Ana Sayfa Dünya, Gündem 14 Temmuz 2020

Yüzbinlerce İsrailli Yolsuzlukla Suçlanan Netanyahu’nun İstifasını İstedi

Haberin Yıldızı-

İsrail’de binlerce gösterici, yolsuzluk davası nedeniyle Başbakan Binyamin Netanyahu’nun istifasını istedi. Batı Kudüs’teki Başbakanlık konutu yakınında düzenlenen gösteride, Netanyahu aleyhine sloganlar atıldı.

Aralarında emekli askerlerin de bulunduğu bir grup protestocu, hakkındaki yolsuzluk davası nedeniyle Başbakan Netanyahu’nun istifası talebiyle bir aydan uzun süredir Başbakanlık konutu önünde gösteri düzenliyordu.

Dünkü gösterilerde, protestocular ve polis arasında yaşanan arbedede, 6 kişi yaralanmıştı.

İsrail’e ait Kudüs Belediyesi ekipleri ve polisin, Başbakanlık konutu yakınında gösteri düzenleyen protestoculara ait çadırları sökmesi üzerine ortam gerginleşmişti.

Olaya ilişkin Kudüs Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, göstericilere ait ekipmanların “izinsiz yerleştirildiği ve kamu düzenine zarar verdiği” gerekçesiyle kaldırıldığı ifade edilmişti.

Yolsuz davaları ile birlikte Covid-19 le mücadelede yeterli önlemleri alamadığı gerekçesiyle Netenyahu ülkesinde eleştiri oklarının hedefi oluyor.

Ariel Schalit/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

İsrail’de yapılan son kamuoyu yoklaması, İsraillilerin yüzde 75’inin Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin Covid-19 mücadelede gösterdiği performanstan memnun olmadığını ortaya koydu.

Geçen cumartesi günü Tel Aviv’de düzenlenen gösteride İsrailliler, Covid-19’la ilgili hükümetin kriz yönetimini protesto etmişti.

İsrail’de son dönemde işsizlik oranının yüzde 20’yi geçmesi, Netanyahu aleyhine tepkilerin artmasına yol açıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

KRAL BOŞTA !

KRAL BOŞTA !

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil