DOLAR 32,5154 -0.08%
EURO 34,9602 0.33%
ALTIN 2.435,160,51
BITCOIN 2073297-4.23335%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Azerbaycan ordusundan 7 asker hayatını kaybetti, Bakü Ermenistan mevzilerini vurdu
  • Haberin Yildizi
  • Dünya
  • Azerbaycan ordusundan 7 asker hayatını kaybetti, Bakü Ermenistan mevzilerini vurdu

Azerbaycan ordusundan 7 asker hayatını kaybetti, Bakü Ermenistan mevzilerini vurdu

ABONE OL
16 Temmuz 2020 05:45
Azerbaycan ordusundan 7 asker hayatını kaybetti, Bakü Ermenistan mevzilerini vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıdızı-

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan 7 asker hayatını kaybetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan ordusunun sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları ile saldırıda bulunduğunu açıkladı.

Azerbaycan ordusunun karşılık verdiğini belirten Savunma Bakanlığı, Ermenistan askerlerinin kayıp vererek geri çekildiğini, çatışmada Azerbaycan ordusundan 7 askerin öldüğü, 1 askerin de yaralandığı bildirildi.

Ermenistan Başbakanı Peşinyan kabine toplantısında ‘Azerbaycan’ın provakosyanlarının’ karşılıksız kalmayacağını söyledi. Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan da Bakü’nün eylemlerine cevap verileceğini açıkladı. Sivilleri hedef almadıkların belirten Bakan Tonoyan, Azerbaycan ordusuna ait altıyapı ve tesislerin hedef alındığını belirtti.

Çatışmaların şiddetlendiği Azerbaycan-Ermenistan sınırında Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere 7 asker şehit oldu. Karşı saldırılarla Ermenistan ordusundan yaklaşık 100 asker öldürüldü.

Azerbaycan- Ermenistan sınırında çıkan çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere 7 asker şehit oldu. Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev, iki gündür devam eden çatışmalarda, Ermenistan ordusunun çok sayıda askeri araç ve mevzilerinin imha edildiğini vurguladı.

Karşı saldırılarla Ermenistan ordusundan yaklaşık 100 askerin öldürüldüğünü bildiren Veliyev, Azerbaycan ordusundan da kayıpların olduğu bilgisini paylaştı. Veliyev, bu sabahki çatışmada, Tümgeneral Polad Heşimov ile Albay İlgar Mirzeyev’in kahramanca şehit olduğunu açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!