DOLAR 32,5760 0.09%
EURO 35,0346 0.55%
ALTIN 2.427,500,21
BITCOIN 2094036-3.5506%
Trabzon
23°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Büyük Altılının Son Üyesi Öldü

Büyük Altılının Son Üyesi Öldü

ABONE OL
19 Temmuz 2020 07:15
Büyük Altılının Son Üyesi Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

ABD’de sivil haklar hareketinin öncülerinden ABD Temsilciler Meclisi üyesi John Lewis 80 yaşında öldü

Martin Luther King Jr.’ın lideri olduğu ‘Büyük Altılı’ diye bilinen sivil haklar aktivistlerinin son hayatta kalan üyesi olan Lewis, ‘Kanlı Pazar’ olarak anılan 1965 yılında siyahların oy kullanma hakkı için yaptığı Selma-Montgomery yürüyüşünü organize etmişti. Lewis, birçok göstericiyle beraber polis şiddetine maruz kalmıştı. Polis, göstericilere at ve coplarla saldırmış, biber gazı kullanmıştı.

1987 yılında kongre üyesi olarak seçilen ve ölümüne kadar da John Lewis bu görevini görevini yerine getirdi.

Atlanta, ölümünden önce Kongrede 30 yıldan fazla bir süredir kenti temsil eden Cumhuriyetçi John Lewis’i onurlandırmak için bayrakları süresiz olarak yarıya indirecek.

Başkan Donald Trump Cumartesi günü Beyaz Saray’da ve yurt dışındaki büyükelçilikler ve tüm askeri karakollar ve deniz istasyonları dahil olmak üzere tüm federal kamu binaları ve arazilerinde bayrakların yarıya indirilmesi talimatını  verdi. Bir tweet’te Trump şunları söyledi: “İnsan hakları kahramanı John Lewis’in geçtiğini duyduğuna üzüldüm. Melania ve ben dualarımızı kendisine ve ailesine gönderiyoruz. ”

Bottoms ise , sözlerine, yıllar sonra ülkenin önde gelen sivil hak liderlerinden biri olarak şehirde siyaset kariyeri yapan Lewis’in kaybını tarif edemeyeceğini belirten bir açıklama yaptı.yasallaşmış ırk ayrımcılığına son vermek ve Amerika’yı biz ve gelecek nesiller için daha iyi bir yer haline getirmek için hayatını riske attı. Bu şimdiye kadar tanıştığım en cesur insanlardan birinin kalıcı mirasıdır ”dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!