Ana Sayfa Gündem 22 Temmuz 2020

Araklılı Susuz Kalmayacak

Haberin Yıldızı-

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, bir yandan şehir genelinde altyapı yatırımlarına devam ederken diğer taraftan da sağlıklı ve sürekli içme suyu temini sağlamak adına projeler üretiyor. Sağlıklı ve yeterli içme suyu temin edilemeyen Araklı ilçesinin Hasköy, Karatepe, Birlik, Pervane, Kestanelik, Yolgören, Yeniköy Mahalleleri ile Sürmene’nin Birlik, Armutlu, Fındıcak, Küçükdere mahalleleri için içme suyu şebeke inşaatı başlatan TİSKİ, çalışmalarına hızla devam ediyor.

YILLARIN SORUNU ÇÖZÜLECEK
Geçtiğimiz ay başlanılan inşaat çalışmaları Araklı’nın Hasköy Mahallesi’nde devam ederken, 2021 yılı içerisinde Araklı ve Sürmene’nin söz konusu 11 mahallesine sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırılması planlanıyor. Hafta sonu çalışmaları yerinde inceleyen TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, projenin tamamlanmasıyla bölge halkının yıllardır yaşadıkları su sorununun kökünden çözüleceğini söyledi. Trabzon’un 18 ilçesinde de hizmet atağı başlattıklarını belirten Tekataş, “Murat Zorluoğlu Başkanımızın talimatlarıyla ilçelerimizin sorunlarını öncelik sırasına göre çözeceğiz” dedi.

5 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, il genelinde olduğu gibi tüm ilçelere de sağlıklı su temini sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Proje ile Araklı ve Sürmene ilçelerinde 11 ayrı mahalleye sağlıklı ve sürekli su temini sağlayacaklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Proje kapsamında 97 bin 228 metre şebeke hattı, 102 adet basınç kırıcı vana takılıp, abone bağlantıları yapılacak. Çalışma esnasında yol kaplamalarına verilen hasarlar da kurduğumuz ekipler eliyle anında onarılıyor. 5 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla 11 mahallemizin içme suyu sorununu 2021’in ortalarında tamamıyla çözeceğiz.” diye konuştu.

MUHTAR GENÇTÜRK TEŞEKKÜR ETTİ
Mahallelerinin yıllardır su sıkıntısı yaşadığını belirten Araklı Hasköy Mahallesi Muhtarı Yusuf Gençtürk ise, mahallelerindeki içme suyu sorununun çözümü noktasında TİSKİ Genel Müdürlüğünün oldukça titiz bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Muhtar Gençtürk, “Yapılan çalışmadan oldukça memnunuz. Bir yandan mahallerimizin içme suyu sorunu çözülürken diğer taraftan da çalışma esnasında yarılan yollarımızın anında onarılması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Tüm hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na, TİSKİ Genel Müdürümüz Sayın Ali Tekataş ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Ankaradan 3 Puanla Döneriz

Ankaradan 3 Puanla Döneriz

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil