Ana Sayfa Gündem 23 Temmuz 2020

Başkan Genç ,Daha Yeşil Bir Ortahisar İçin Çalışıyoruz

Haberin Yıldızı-

Ortahisar Belediyesi, daha yeşil bir çevre için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir yandan atıl durumdaki boş alanlarda yeni park projeleri ve yeşil alanlar oluşturan Ortahisar Belediyesi, diğer yandan da mevcut parkları da vatandaşların ihtiyaçlarına göre yeniden düzenliyor.

Yeşilin bin bir çeşidi Ortahisar’da

Ortahisar Belediyesi, daha yeşil bir çevre için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir yandan atıl durumdaki boş alanlarda yeni park projeleri ve yeşil alanlar oluşturan Ortahisar Belediyesi, diğer yandan da mevcut parkları da vatandaşların ihtiyaçlarına göre yeniden düzenliyor.

Modern şehircilik anlayışında nefes alanları olarak adlandırılan yeşil alanların ve parkların çok önemli bir yeri olduğunu belirten Başkan Genç, şehir merkezinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün diktiği fidan, bitki ve çiçeklerin yüzde doksanının kendi üretimi olduğunu ifade eden Başkan Genç; alıç, ladin, çam, ıhlamur, çınar, atkestanesi, yasemin, kızılağaç ve sedir başta olmak üzere yaklaşık 90 farklı türde fidan, bitki ve çiçeğin üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

“YEŞİL ALANLARIMIZI MUTLAKA ARTIRMALIYIZ”

Vatandaşların dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşılaması için park yapımına önem verdiklerini belirten Başkan Genç, “Bu göreve talip olurken, her mahallemize en az bir park hedefiyle yola çıktık. Bu kapsamda özellikle Çukurçayır, Kalkınma, Bostancı, Pelitli ve Boztepe gibi nüfus yoğunluğu fazla olan merkez mahallelerimizde sayıları 5-6 adede varan park çalışmalarımız oldu. Yeşil alanlarımızı ne kadar artırırsak, o oranda yaşam kalitemiz artar. Vatandaşlarımızın dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşılaması için yeşil alanlarımızı mutlaka artırmalıyız. Belediyemiz de bu anlayışla hareket ediyor. İlçemizi daha yeşil bir hale getirmek için kullandığımız fidan, bitki ve çiçeklerin yüzde 90’ını belediyemizin Beşirli’deki fidan üretim merkezinde kendimiz üretiyoruz. Geriye kalan kısmı Tarım ve Orman Bakanlığı’mızdan tedarik ediyoruz. Sadece bazı yıllarda diktiğimiz çiçeklerin bir kısmını dışarıdan satın alıyoruz. Büyük çoğunlukla kendi üretimimiz olan fidan ve çiçekleri kullanıyoruz.” dedi.

“PARKLAR KONUSUNDA CİDDİ ADIMLAR ATTIK”

Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi’nin fiili olarak kurulduğu 2014 yılından bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Kurulduğumuz 2014 yılından itibaren bugüne kadar Ortahisar’ımıza 64422 m² yeni yeşil alan kazandırdık. Bu altı yıllık süre zarfında toplamda 56440 adet ağaç, ağaççık ve çalı dikimi gerçekleştirdik. Bu rakama ‘Fidanınla Büyü Bebek Projesi’ kapsamında ailelere hediye ettiğimiz 2923 adet fidan da dahildir. Bunların yanında ilçemizi daha güzel bir hale getirmek için 598490 adet çiçek dikimi gerçekleştirdik. Diğer yandan 47303 m² yeşil alanımızı yeniden düzenledik.  Olmazsa olmaz gördüğümüz yeşil alanlar ve parklar konusunda da ciddi adımlar attık. Bakım, onarım ve yenileme dahil toplamda 121 adet parkı ilçemize kazandırdık.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Eeee Nihayet

Eeee Nihayet

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil