Ana Sayfa Gündem 25 Temmuz 2020

Ayasofya, 86 yıl Sonra Kılınan Cuma Namazıyla Birlikte İbadete Açıldı

Haberin Yıldızı-

Ecdadımızın emaneti dualarla 350 bin kişinin fiziki milyonların gönülleri ile birlikte Diyanet işleri Başkanının Hutbesi Cumhurbaşkanının kuran-ı kerim okumasıyla ibadete resmen açıldı.

Dünyanın bir çok yöresindeki müslümanların sevinçle izledikleri açılış muhteşemdi.İstanbul’un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453’ten 1934’te alınan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanılan, 1934 ten günümüze 86 yıl müze olarak hizmet veren Ayasofya, bugün kılınan cuma namazıyla yeniden cami olarak ibadete açıldı.Türkiye’de yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yapılar arasında bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Ayasofya’daki din hizmetleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülecek. Restorasyon, konservasyon ve koruma faaliyetlerini ise Kültür ve Turizm Bakanlığı yerine getirecek. Camiyi yerli ve yabancı turistler ücretsiz ziyaret edebilecek.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil