Ana Sayfa Dünya, Gündem 26 Temmuz 2020

Hanna Kasırgası Teksas’ta

Haberin Yıldızı-

Fırtına yerel saatle  17.00 civarında Padre Adası’na ulaştı.

 

Hanna kasırgası, güney Teksas’ı 75 mil / saat’lik sürekli rüzgarlarla yerle bir etti etti ve Cumartesi günü geç saatlerde karaya doğru ilerlerken şiddetli yağmur ve ani su baskını vermeye devam etti.

Kategori 1 gücündeki kasırga , Cumartesi günü yerel saatle 17.00 civarında Port Mansfield’ın yaklaşık 15 mil kuzeyinde Padre Adası’na ulaştığında batıya yaklaşık 8 mil hızla ilerliyordu.

Çok şiddetli yağmur, kuvvetli rüzgarlar ve fırtına dalgalanması Corpus Christi’nin güneyindeki en kötü Rio Grande Nehri’nin ağzına kadar olan Teksas sahilini etkiledi.

Öğleden sonra sahil boyunca rüzgar ve fırtına dalgalanması dikkat çekerken, çok şiddetli yağmur ve Rio Grande Vadisi boyunca yıkım potansiyeli olduğundan  Cumartesi gecesi için en büyük endişe kaynağı oldu. Aşırı güney Teksas üzerinden Meksika sınırına kadar yağış toplamı tehlikeli flaş seline neden olabilir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil