Ana Sayfa Dünya 27 Temmuz 2020

Rosen Plevneliyev’den siyasi krizden iki çıkış yolu senaryosu

Bulgaristan Eski Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, siyasi krizden iki çıkış yolu senaryosu sunarken “En kötü senaryo, Başbakan Boyko Borisov’un 17 gündür devam eden hükümet karşıtı protestoların baskısı altında istifa etmesidir. Ondan sonra Cumhurbaşkanı Rumen Radev, “bir kukla hükümeti” kuracak ve “yeni bir Kostinbrod  aferası”(sahte oy pusulalarının yardımıyla seçim sahtekarlığı hazırlıkları olayı) hazırlayacak dedi.

Rosen Plevneliyev’e göre, devlet başkanının bütün Bulgarlarıstan vatandaşlarının Cumhurbaşkanı olarak çalışmaya başlaması ve protestocular, sendikalar ve toplumun önde gelen kişilerle birlikte daha adil bir Bulgaristan için çözüm arayan hareket etmesi en makul seçenektir.

“Adaletsizlik hissine kapılma ve Cumhurbaşkanı eksikliği, en büyük sorundur”  yorumunu yapan eski Cumhurbaşkanı Plevneliyev’e göre, Rumen Radev’in hükümetin ve başsavcının istifaları talebiyle Anayasayı çiğniyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil