DOLAR 32,5740 0.1%
EURO 35,0387 0.56%
ALTIN 2.427,840,21
BITCOIN 2093853-3.70389%
Trabzon
23°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Rus Doktorlar Meslektaşlarına Yardım Etmek için Kırgızistan’a Gitti

Rus Doktorlar Meslektaşlarına Yardım Etmek için Kırgızistan’a Gitti

ABONE OL
27 Temmuz 2020 07:32
Rus Doktorlar Meslektaşlarına Yardım Etmek için Kırgızistan’a Gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Rus doktorlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede Kırgızistanlı meslektaşlarına yardım etmek amacıyla başkent Bişkek’e gitti.

Kırgızistan Sağlık Bakanlığına göre, 50 Rus tıp uzmanının bulunduğu Rusya Federasyonu Acil Durumlar Kurulu uçağı, Manas Uluslararası Havaalanına indi.

Rus tıp uzmanları, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında daha önce varılan anlaşmalar çerçevesinde ülkeye gitti

Başkurdistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Yardımcısı Yevgeniy Kustov başkanlığındaki deneyimli tıbbi çalışanlardan oluşan bir ekip, Kovid-19 ile mücadelede meslektaşlarına pratik yardım sağlamak için ülkede bulunuyor.

Yevgeniy Kustov’a göre, 50 uzmandan oluşan 5 Rus uzman grubu, cerrahlar, kardiyologlar, terapistler, çocuk doktorları, travmatologlar, anestezistler-resüsitatörler, bulaşıcı hastalık uzmanları, pulmonologlar ve koronavirüs enfeksiyonu olan hastaların tedavisinde geniş deneyime sahip diğer uzmanlardan oluşuyor.

Kırgızistan’da yaklaşık bir ay kalacaklarını ifade eden Kustov, “Bu sürede, Kovid-19 hastalarının bakımının düzenlenmesinde yardım sağlayacağız. Ayrıca, Rus uzmanlar kırmızı bölgede çalışacak ve hastaların tedavisinde pratik yardım sağlayacaktır.” ifadesini kullandı.

Rusya’dan gelen ekibi havaalanında karşılayan Kırgızistan Sağlık Bakanlığı szöcüsü Kalısbek Şadıhanov, yardım için Rusya Hükümetine teşekkür ederek, “Rus doktorlar bugün Kırgızistan’daki durum hakkında bilgilendirilecek. Yarından itibaren ise Bişkek, Oş, Celal Abad ve Issık Göl’deki hastanelerde çalışmaya başlayacak.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!