Ana Sayfa Gündem 27 Temmuz 2020

Sumela Ziyarete , Ayasofya İbadete Açılıyor

Haberin Yıldızı-

Trabzon valiliğince twetter hesabından yapılan açıklamada iki yıla yakın bir süredir devam eden Restorasyon çalışmaları tamamlanan Sümela Manastırı ve Ayasofya Camii’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla yapılacaktır.

Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonu başlatılan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de ibadete açılmış olacak. Cami, 2 yıl süren çalışmaların ardından cemaatiyle buluşacak. Caminin ibadete açık alanında bulunan freskler, özel bir sistemle namaz vaktinde otomatik olarak örtüldükten sonra, namaz bitiminde tekrar ziyaretçilere açılacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle 18 Mart’ta ziyarete kapatılan tarihi manastırın, normalleşme adımları kapsamında bir bölümü 1 Haziran’da yeniden açılmıştı. Manastır, yarın düzenlenecek törenin ardından koronavirüs tedbirleri göz önünde bulundurularak ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

32 Takım, 64 Maç, 1 Kupa

32 Takım, 64 Maç, 1 Kupa

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil