Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 29 Temmuz 2020

Fındık Üreticisinin Yüzü Güldü

Haberin Yıldızı-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Giresun kalite fındığın 22,5 TL, levant kalite fındığın 22 TL’den alınacağını açıklaması fındık üreticilerini sevindirdi. Üreticiler, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) devrede olduğunu belirterek, fiyatın erken açıklanmasının da sevindirici olduğunu söyledi.

Fındık üreticisi Ahmet Karabacak, Cumhurbaşkanımızdan allah razı olsun açıklanan fındık fiyatından memnunuz , “Şu anki duruma göre fındık çok maliyetli oluyor. Gübresi, ilacı, işçi masrafı var. Serbest piyasada açıklanan fiyatın üzerinde giderse, vatandaşlar beş on kuruş para elde edebilir ama aşağıya düşerse vatandaş zarara girer. Bu fiyat iyi oldu. Çünkü piyasa zaten 24-25 TL arasındaydı. Bu sene 4 ile 4,5 TL arasında bir artış oldu. İnşallah fiyatlar 25-26 TL olabilir” diye konuştu.

Yunus Altuntaş ise , “Ben bu sezon allah biliyor kalbimi  fiyat 17  TL olur diye bekliyordum. Cumhurbaşkanımız beklentimizin çok  üstünde bir fiyat açıklandı. Bu da iyi oldu.  Zaten piyasada fazla fındık yok. 25-26 TL’ye gider bu fındık. Yıllardır fındıktan maliyetimizi kurtaramıyorduk şükür bu sene iyi olacak inşaallah

İsa Taflan ise kim ne derse desin kimse bu fiatı beklemiyordu herkesin beklentisi 17-18 lira idi Cumhurbaşkanımızdan allah razı olsun ,

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil