DOLAR 32,5462 0%
EURO 35,0245 0.41%
ALTIN 2.426,070,14
BITCOIN 2094941-3.76275%
Trabzon
24°

KAPALI

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ülkeyi Suni Gündemlerle Meşgul Etmeyin

Ülkeyi Suni Gündemlerle Meşgul Etmeyin

ABONE OL
29 Temmuz 2020 00:35
Ülkeyi Suni Gündemlerle Meşgul Etmeyin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu,Türkiye’nin her gün suni gündemlerle gerildiğini ifade etti. yaptığı açıklamada

Toplumun gerçeğiyle alakası olmayan meselelerin tartışıldığını belirten Yeneroğlu, “Toplumun asıl sorunlarının tartışılmadığı bir gündem içinde TBMM’nin tatile girmesi ve gündemimizde olan meseleleri sağlıklı bir biçimde tartışma zeminini sunmaması acı bir gerçektir.” diye konuştu.

Yeneroğlu, Meclis’in hiç olmadığı kadar işlevsizleştirildiğini, iktidar partisi milletvekillerinin okumadığı yasaları Meclis’ten geçirdiğini ileri sürerek, bugün TBMM Genel Kurulunda sosyal medya düzenlemesiyle ilgili teklifin görüşüleceğini söyledi.

“Meclis’ten hızla geçirilmek istenen değişiklikler, hayatın her alanını kuşatan yasakçı anlayışın ve iktidarın topluma dayattığı özgürlük kısıtlamalarının son örneğidir.” diyen Yeneroğlu, televizyon ve gazetelerin iktidarın kontrolünde ya da baskısı altında bulunduğunu öne sürdü.

Mustafa Yeneroğlu, iktidarın hedefinin kişilik hakları veya özel hayatın gizliliği olmadığını savunarak, “Teklif, platformlara getirdiği zorluklar ve sansür araçlarını artırması nedeniyle Genel Kuruldan derhal çekilmelidir.” ifadesini kullandı.

Kanunun AB standartlarına uyumlu olmadığını, Türkiye’yi uluslararası standartlardan da uzaklaştıracağını iddia eden Yeneroğlu, alınacak tedbirlerin uygulanabilir, güvenli ve ölçülü olması gerektiğini belirtti.

Yeneroğlu, kanunun Almanya ve Fransa örnekleri üzerinden hazırlandığı yönündeki açıklamaların da doğru olmadığını vurgulayarak, Almanya’nın kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü yönünden mukayese edilemeyeceğini, Fransa’da ise çıkarılan internet kanununun büyük çoğunluğunun Fransa Anayasa Mahkemesi tarafından ifade özgürlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle iptal edildiğini dile getirdi.

Mustafa Yeneroğlu, DEVA Partisi olarak özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokratik bir yönetim anlayışının egemen olması için mücadele ettiklerinin altını çizdi.

Osman Kavala’nın da bin gündür tutuklu yargılandığına dikkati çeken Yeneroğlu, Kavala’nın suç oluşturan bir eyleminin iddianamede zikredilmediği halde tutuklu bulunmasının hiçbir hukuk ölçüsüyle açıklanamayacağını ifade etti.

Yeneroğlu, Osman Kavala’nın ve haksız yere tutuklu olan kişilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşması gerektiğini belirtti.

Bir gazetecinin “hilafet” tartışmalarıyla ilgili değerlendirmesini sorduğu Yeneroğlu, gerçek gündemlerin suni gündemlerle değiştirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Yeneroğlu, boş konularla toplumun gerilmesine müsaade edilmemesi gerektiğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!