DOLAR 32,5728 0.08%
EURO 34,9852 0.32%
ALTIN 2.426,890,17
BITCOIN 2088525-3.38278%
Trabzon
24°

KAPALI

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

Avon dan Bakanlığa Mektup ;Kadına Şiddeti Önlemek İçin Her Desteğe Hazırız’
  • Haberin Yildizi
  • Bölge
  • Avon dan Bakanlığa Mektup ;Kadına Şiddeti Önlemek İçin Her Desteğe Hazırız’

Avon dan Bakanlığa Mektup ;Kadına Şiddeti Önlemek İçin Her Desteğe Hazırız’

ABONE OL
30 Temmuz 2020 10:39
Avon dan Bakanlığa Mektup ;Kadına Şiddeti Önlemek İçin Her Desteğe Hazırız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Avon küresel COVID-19 salgını kaynaklı sosyal izolasyon nedeniyle artan aile içi şiddete karşı başlattığı “Evdesin ama Yalnız Değilsin” kampanyasını, tüm kaynaklarını kullanarak genişletme kararı aldı. TKDF ve KAMER gibi kuruluşlarla işbirliği yapan Avon, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bir mektup paylaşarak, Birleşmiş Milletler Kadınlarının bu konuda hükümetlerin harekete geçmesi çağrısını hatırlattı ve gereken önlemlerin alınması için her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı.

Dünyada ve Türkiye’de aile içi şiddetle mücadele konusunda uzun yıllardır çeşitli çalışmalarla kadınlara destek olan Avon, bu alanda hükümetlerle işbirliği yapmak için harekete geçti. Avon, COVID-19 kaynaklı sosyal izolasyon nedeniyle artan aile içi şiddete karşı başlattığı “Evdesin ama Yalnız Değilsin” kampanyası kapsamında Türkiye’de Kadın Merkezi Eğitim Üretim Danışma ve Dayanışma Vakfı (KAMER) ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’na (TKDF) toplam 100 bin USD yaklaşık 700.000 TL bağış gerçekleştirmişti. Avon’un parçası olduğu Natura & Co Grubu ise dünya çapında ise 1 milyon dolarlık destek sundu. Şimdi ise bu hareketi daha geniş kitlelere ulaştırmak için yetkili mecralarla iletişime geçildi.

Karantina sürerse 31 milyon şiddet vakası daha yaşanacak

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderilen mektupta; Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun (UNDP) tahminlerine göre karantinanın 6 aydan fazla sürmesi halinde dünyada 31 milyon yeni aile içi şiddet vakasının gerçekleşeceği belirtildi. Karantina önlemlerinden önce bile 3 kadından 1’i aile içi şiddet tehlikesi altındayken, COVID-19’un etkisi ile bu sorunun tüm toplumlar üzerinde uzun süreli ve ciddi bir etki yarattığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Natura&Co ailesinin bir parçası olarak, pandeminin beraberinde getirdiği sosyal mesafe önlemleri alınmaya başlandığından bu yana, tüm dünyada aile içi şiddet konusunda yaşanan artışı kaygıyla izliyoruz ve bu konuyu ele almak üzere Evdesin ama yalnız değilsin kampanyamızı hayata geçirdik. Aile içi şiddete yönelik farkındalığı artırmak, sosyal izolasyondaki kadınların yalnız olmadıklarını göstermek, kadına karşı şiddet için çalışan kurumların hizmetlerine devam etmeleri için destek olmayı amaçlıyoruz. Avon olarak en büyük hedefimiz, çok büyük bir kısmı kadınlardan oluşan Temsilcilerimizi ve Müşterilerimizi, toplumdaki aktif elçiler olarak harekete geçirmek… Kadınların şiddet karşısında yalnız olmadıklarına, her zaman yardım ve umudun olduğuna dair net bir mesaj göndermek için tüm etki alanımızı ve kaynaklarımızı kullanıyoruz. Birleşmiş Milletler Kadınlarının bu konuda hükümetin harekete geçmesi çağrısını da destekliyoruz.”

‘Kaynakları genişletin, halkı bilinçlendirin, mağdurların sığınaklara ulaşmasını sağlayın’

Avon aile içi şiddetle mücadele konusunda, hükümetin şu alanlarda önlem alınmasını istedi: “Barınaklar, yardım kuruluşları ve diğer kaynaklar da dahil olmak üzere aile içi şiddet riski altındaki kadın ve çocukları destekleyen hizmetlere yeterli finansman desteği ve artan şiddet olayıyla başa çıkmak için kaynakların genişletilmesi; halkı bilinçlendirme kampanyaları ile aile içi şiddetin ön planda tutulması; mağdurların rahat ulaşabilmesi için aile içi şiddetle ilgili çalışan sığınakların ve sosyal hizmetlerin bilgilerinin açık bir şekilde paylaşılması.” Avon’un bu süreçte ülkemizi desteklediği belirtilen açıklamada, devletin bilinçlendirme kampanyalarına da her anlamda destek taahhüdü verdikleri belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!