Ana Sayfa Gündem 30 Temmuz 2020

BAYRAM DA ÜCRETSİZ

Haberin Yıldızı-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzurlu şekilde geçirmesini sağlamak amacıyla hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, bayram boyunca toplu taşıma hizmetinin ücretsiz verileceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi, 30 Temmuz Perşembe günü saat 13.00’te başlayacak ve 03 Ağustos Pazartesi günü sona erecek olan Kurban Bayramı dolayısıyla bir dizi tedbir aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Büyükşehir Belediyesi olarak içerisinde bulunduğumuz zor günlerde hemşehrilerimizin sıkıntısız bir Kurban Bayramı geçirmesini sağlamak adına, tüm tedbirlerimizi aldık. Bayram boyunca ilgili tüm birimlerimizle halkımızın hizmetinde olacağız” ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada Kurban Bayramı dolayısıyla alınan tedbirlerle ilgili şu ifadeler kullanıldı; “Bayram süresi boyunca ulaşım hizmetleri aksaklığa mahal verilmeden yürütülecek olup, toplu taşıma hizmeti, ücretsiz olarak verilecektir. Bahçecik, Boztepe ve Uğurlu mezarlıklarına gidecekler için Meydan’daki eski BAĞ-KUR binası önünden, Bostancı ve Sülüklü mezarlıklarına gidecekler için ise Baro binası yanından bayram boyunca 09.00 ile 15.00 saatleri arasında ücretsiz seferler düzenlenecektir.”

MEZARLIKLARDA ENGELLİ ARAÇLARI HAZIR TUTULACAK
“Bayramın ilk gününden itibaren şehir merkezindeki kabristanlarda Kur’an-ı Kerim okunacak ve ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunulacaktır. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini rahatlıkla yapabilmeleri için mezarlıklarda engelli araçları hazır tutulacaktır.”

KESİNTİSİZ İTFAİYE HİZMETİ VERİLECEK
“Oluşabilecek her türlü kaza, tabi afet, yangın, mahsur kalma ve benzeri durumlarda mümkün olan en kısa sürede ilk yardım yapılabilmesi ve kesintisiz hizmet verilebilmesi adına yeterli sayıda itfaiye personeli ve araç bulundurulacaktır. ”

ZABITA DENETİMLERİNİ ARTIRACAK
“Şehrin yoğun bölgelerinde vatandaşlarımızın alışverişlerini ve ziyaretlerini sorunsuz şekilde gerçekleştirebilmeleri maksadıyla zabıta ekipleri tarafından dilencilere ve seyyar satıcılara yönelik denetimler gerçekleştirilecek. Şehirde faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimler de artırılacak.”

MÜZELER BAYRAMDA AÇIK OLACAK
“Olumsuz hava koşullarına karşı tüm hazırlıklar tamamlanmış olup, sorumluluk alanımızdaki yolların trafiğe açık tutulması için gerekli çalışmalar tamamlanmıştır. Kurban Bayramı kapsamında yapılacak olan etkinlikler ile ilgili olarak gerekli tedbirler alınırken, Çal Mağarası, Şehir Müzesi ve Atatürk Köşkü de bayram boyunca açık olacaktır.”

TİSKİ GÜNÜN HER SAATİ HİZMET VERECEK
“İçme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamaması ve muhtemel arızalara karşı TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yeterli sayıda ekip görevlendirilmiştir. Ayrıca TİKOM ve 185 TİSKİ Mavi Hat günün her saatinde vatandaşlara kesintisiz olarak hizmet verecektir.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İHRACATÇIDAN ACİL ÇAĞRI

İHRACATÇIDAN ACİL ÇAĞRI

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil