Ana Sayfa Politika 30 Temmuz 2020

Yasaklarla Başarılı Olmuş Bir Yönetim Dünyada Yok

Haberin Yıldızı-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, sosyal medyaya ilişkin kanun ile getirilen müeyyidelerin hiçbirisinin kolay kolay bir platform sağlayıcısının uygulayabileceği şeyler olmadığını savunarak, “Bunu bizim kadar AK Parti de biliyor. Zaten istediği o, uygulayamasınlar ve gitsinler.” dedi.

Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti’nin kişisel özgürlükler ve ifade özgürlüğünün önüne engel koymakta hiçbir beis görmediğini, insanların nefes almak için son kale olarak baktığı sosyal medyayı kapattığını öne sürdü.

Türkiye’nin Çin, Kuzey Kore ve İran’dan sonra bunu uygulayan dördüncü ülke olduğunu savunan Türkkan, “Bu, Türkiye’nin karanlıklara koşuşunun miladıdır. Bunu milletimiz not etsin. Bundan sonra hiçbir şey Türkiye’de eskisi gibi olmayacak.” diye konuştu.

Getirilen müeyyidelerin hiçbirinin kolay kolay bir platform sağlayıcısının uygulayabileceği şeyler olmadığını savunan Türkkan, “Bunu bizim kadar AK Parti de biliyor. Zaten istediği o, uygulayamasınlar ve gitsinler. Türkiye, biraz daha karanlığa, biraz daha belirsizliğe hızla koşsun. Diledikleri buydu. Bugün sabah bunu maalesef gerçekleştirdiler.” dedi.

AK Parti milletvekillerinin, bu düzenlemenin sosyal medyanın ahlaksız paylaşımlardan korunması için olduğunu söylediklerini aktaran Türkkan, bununla ilgili bir yasanın zaten var olduğunu söyledi.

Lütfü Türkkan, dünyada yasaklarla başarılı olmuş hiçbir yönetim olmadığını vurgulayarak, “Göreceksiniz, bu yasa iktidarın ömrünü çok daha fazla kısaltacak. Bu zaten korkunun tezahürü ile ilgili yapılan bir düzenleme. Korkmayan insanlar bunu yapamaz.” ifadelerini kullandı.

Temel hak ve özgürlüklerde Almanya’nın beşinci, Türkiye’nin 123’üncü sırada olduğunu dile getiren Türkkan, “Siz nasıl Almanya ile Türkiye’yi kıyaslayabiliyorsunuz?” diye sordu.

Türkkan, “İstibdat dönemini, cumhuriyetten önce yaşadık. Cumhuriyetle beraber bazı kazanımlarımız oldu. Bu kazanımlarımızı yüz yıldır devam ettirmeye çalışıyoruz. Ama bir gecede bunların hepsini yerle yeksan eden bir kanunla beraber Türkiye’yi bu hale getirdiler.” yorumunu yaptı.

Lütfü Türkkan, Kurban Bayramı haftasında olunmasına rağmen piyasada yaprak kıpırdamadığını savunarak, işçisine maaşını ödemek isteyen işverenlerin, bankaların “Bayram öncesi kredi kullandıramıyoruz.” cevabıyla karşılaştıklarını aktardı.

Bayramdan sonrası için de esnafın umudu olmadığını öne süren Türkkan, 2 yılda 2 milyon kişinin işini kaybettiğini belirtti.
Türkkan, “Türkiye, 2023’ü görmeden bir seçime gidecek. Önümüzdeki Ramazan Bayramı’nda daha huzurlu, ondan sonraki Kurban Bayramı’nda da daha bereketli bir bayram yaşayacak Türkiye. Bereketini kaçıran AK Parti iktidarı tarihe karışmış olacak.” iddiasında bulundu.

Türkkan, vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak, bayramın hayırlar getirmesini diledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil