Ana Sayfa Dünya, Gündem 31 Temmuz 2020

Covid-19 ABD Ekonomisine Diz Çöktürdü

 

Haberin Yıldızı-

ABD ekonomisi  işaretleri ülke ekonomisi üzerindeki coronavirüs salgının ağır geçişi yaptığı ortaya çıktı Nisan ve Haziran, ikinci dünya savaşından beri en keskin daralma arasındaki 32.9 yıllık% oranında küçülürken, hükümet rakamlar, Perşembe günü açıkladı.

Ekonomik büyümede geçen yılın aynı dönemine göre üç aylık rekor düşüş, geçtiğimiz hafta, işsizlik ödeneği için dört aylık düşüşün ardından ikinci hafta yükselen 1.43 milyon Amerikalı daha geldi.

Yıllıklandırılmış rakam, ekonominin en geniş ölçüsü olan üç aylık gayri safi yurtiçi hasıladaki (GSYİH) en büyük düşüştür. Kayıtlar 1945’te başladığından bu yana. Ekonomistler oranın bu yılın sonlarında keskin bir şekilde iyileşmesini bekliyor, ancak görünüm ABD genelinde enfeksiyonlar.

Haber, Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya olarak da geldi ve ekonomik büyümede dramatik bir düşüş kaydetti. Nisan ve Haziran ayları arasında 1970’den bu yana en büyük düşüş olan% 10,1 daraldı.

Credit Suisse’e göre, ABD GSYİH’sı son durgunluğun yüksekliği olan 2008’in en kötü çeyreğinde% 8,4 küçüldü. Önceki rekor 1958’de Eisenhower resesyonu sırasında ekonomik büyümenin% 10 düştüğü zaman geldi.

Düşüş, ABD ekonomisinin büyük bölümlerinin koronavirüsün ABD’ye yayılmasını durdurmak amacıyla Mart ayında kapanmasıyla geldi . Kapanışlar tarihi bir işten çıkarmaya yol açtı ve 1930’ların Büyük Buhranından bu yana görülmeyen seviyelere yükselen işsizlik gönderdi .

Notre Dame Üniversitesi finans başkan yardımcısı Jason Reed “Bu daha önce hiç görmediğimiz bir şey” dedi. “İlk başta tüm ülkeyi aynı anda vuran doğal bir felaket gibi hissettim. Şimdi bundan daha kötü bir şeye dönüşüyor. ”

İşsizliğin artması, Kongre kapanışta işini kaybedenler için yeni bir finansal destek turunun nasıl uygulanacağı konusunda oturum açarken ortaya çıkıyor . ABD başlangıçta pandemi tarafından işlenen insanlara haftada fazladan 600 dolar para ödemesi sözü verdi, ancak bu ekstra ödemenin Cuma günü sona ermesi ve yenilenmesi henüz tamamlanmadı. Yaklaşık 20 milyon Amerikalı ekstra ödemeye hak kazandı ve ödemeler artık tüm ulusun ücretlerinin% 15’ini oluşturuyor.

Michigan Lansing’den 26 yaşındaki Lexie Testa, Mayıs sonunda otel işini kaybetti ve ilk işsizlik ödemesini almak için iki ay bekledi. Kocası işini sürdürürken, işten çıkarılmasından bu yana bir mücadele olduğunu ve virüs yayılmaya devam ederken yeni iş bulma konusunda dikkatli olduğunu söyledi.

Testa, iş bulmanın ne kadar zor olduğu ve virüsün hala yayıldığı gerçeği göz önüne alındığında faydaları kesmenin çok erken olduğunu söyledi. “Evlerinde çocuklarla çalışmaya dönmek için gerçekten rahat olmayan birçok insan tanıyorum ve aslında çocuk bakımı olmadığı için yapamayacağım birkaç arkadaşım var” dedi.

“Genelde benim için bebek bakıcısı olan bir büyükannem olduğu için yeterince şanslıyım, ama henüz yemek servisi endüstrisinde her zaman çalıştığım için henüz gerçekten rahat değilim ve Lansing şehrinde Covid vakaları nedeniyle yerleri kapatıp tekrar açtığımı görüyorum sıklıkla.”

Çarşamba günü, Federal Rezerv ABD ekonomisinin koronavirüs pandemisinden büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve nihai iyileşmeyi desteklemek için agresif adımlar atmaya devam edeceğine söz verdi.

Yetkililer yaptıkları açıklamada “Ekonominin yolu virüsünün seyri üzerinde önemli ölçüde bağlı olacaktır”dediler

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil