DOLAR 32,5475 0.16%
EURO 35,0223 -0.04%
ALTIN 2.438,330,12
BITCOIN 21032610.45351%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Trump’tan “Başkanlık Seçimlerini Erteleyelim”

Trump’tan “Başkanlık Seçimlerini Erteleyelim”

ABONE OL
1 Ağustos 2020 08:43
Trump’tan “Başkanlık Seçimlerini Erteleyelim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Koronavirüs pandemisi milyonlarca Amerikalı’nın Kasım ayında oy kullanma şeklini değiştirecek, Bu durumsa Başkan Trumpun uykularını kaçırıyor seçimin ertelenmesini istiyor.çünkü yeni sistemde şahsen oylamaya daha güvenli bir alternatif olarak postayla oylamaya erişimi genişletiliyor.

Şu andan itibaren oy kullanmaya hak kazanan 180 milyondan fazla Amerikalı posta yoluyla oy kullanabilecektir. Bunlardan 24 milyonu, koronavirüs korkusunu devamsızlık yapmak için bir bahane olarak kabul edecek veya “bahane yok” durumuna geçecek eyaletlerde yaşıyor.

Otuz dört eyalet ve Columbia Bölgesi, hiç kimsenin devamsızlık yapmasına izin vermişti. Ancak bu yerlerin çoğu süreci kolaylaştırıyor. California proaktif olarak oy pusulalarını kayıtlı seçmenlere postalamaya başlayacak ve Colorado gibi posta yoluyla evrensel oy kullanma ülkelerine katılacak . Birçok eyalet kayıtlı her seçmene devamsızlık oyu gönderecektir.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Trump, postayla mevcut şartlarda oy kullanılması halinde 2020 seçimlerinin, ABD’nin tarihindeki en hatalı ve hileli seçimler olacağını ileri sürdü.

“Bunun ABD için büyük bir utanç kaynağı olacağını” belirten Trump, “İnsanlar uygun ve güvenli şekilde oy kullanana dek seçimi erteleyin?” ifadelerini kullandı.

Trump daha önce de mektupla kullanılan oylarda yolsuzluk yapıldığını iddia etmiş, ancak bir kanıt göstermemişti.

Öte yandan, Demokrat Parti’nin Başkan adayı Joe Biden, Başkan Trump’ın tekrar kazanabilmek için seçimleri ertelemeye çalışacağını iddiasında bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!