Ana Sayfa Gündem, Sağlık 2 Ağustos 2020

Tedbire İhtiyaç Var

Haberin Yıldızı-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye’nin günlük corona virüsü tablosunu açıkladı. Verilere göre yapılan 44 bin 846 testle birlikte toplam test sayısı 4 milyon 845 bin 669’a ulaştı.

Bugün tespit edilen 996 vakayla beraber toplam vaka sayısı 231 bin 869’a çıktı. 19 kişinin daha corona nedeniyle hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı da 5 bin 710’a yükseldi.Son 24 saatte 981 hasta toplamda ise 215 bin 516 kişi sağlığına kavuştu. Öte yandan hastalardaki zatürre oranı yüzde 8,7 ağır hasta sayısı ise 586 oldu.

Tedbire ihtiyaç olduğunun altını çizen Sağlık Bakanı Koca yeni hasta sayılarının artış eğiliminde olduğu 5 ili açıkladı.

Bakan Koca’nın paylaşımı şu şekilde:

Tedbire ihtiyaç var: Günlük yeni hasta sayımız 1.000 sınırında. Bu sayının altına inmek için 33 gün süren bir çabamız olmuştu.

Yeni hasta sayılarının artış eğiliminde olduğu iller: Ankara, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Konya.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil