DOLAR 32,5348 -0.02%
EURO 35,0181 0.44%
ALTIN 2.418,70-0,17
BITCOIN 2092317-3.49576%
Trabzon
23°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bugün Sahadayız

Bugün Sahadayız

ABONE OL
6 Ağustos 2020 07:12
Bugün Sahadayız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı –

 

Covid 19 tedbirlerinin uygulanma aşamasında bugün bütün yurtta kontroller yapılacak Bakan Soylu valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, esnaf ve ticaret odaları, kurum müdürleri, kolluk, zabıta, hepimiz sahada olacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından “Yarın(bugün), tüm Türkiye’de salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz.” açıklamasında bulundu. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan da açıklama yapıldı.

Bakan Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, ‘Kontrollü sosyal hayat’ mesajı ile yaptığı açıklamada, “Yarın tüm Türkiye’de salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz. Pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, taksiler ve tüm yaşam alanlarında, valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, esnaf ve ticaret odaları, kurum müdürleri, kolluk, zabıta, hepimiz sahada olacağız” dedi.

BAKANLIK‘TAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan da açıklama yapıldı:

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “Koronavirüs Denetimleri” konulu genelge gönderdi.

Genelgede, COVID-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

İçerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiği vurgulandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!