Ana Sayfa Teknoloji 8 Ağustos 2020

Çin’de 5G destekli 86 Milyon Telefon Sevkiyatı Yapıldı

Haberin Yıldızı-

 

Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı tarafından kısa süre önce açıklanan verilere göre, Çin’de 5G desteği sunan telefon sevkiyatının sayısı 86 milyon 230 bini aştı. Bu sayının yıl sonuna kadar 100 milyonu geçmesi bekleniyor.

2020, 5G gelişiminde oldukça olumlu ilerlemelerin kaydedildiği bir yıl oluyor. 5G baz istasyonları inşası sürekli hızlanıyor, 5G’ye uygun daha fazla uygulama kullanıma sokuluyor ve 5G desteği sunan telefonların fiyatlarında düşüş devam ediyor. Bütün bu unsurların etkisiyle, Çin’de 5G telefonu sevkiyatının sayısı da sürekli artıyor.

Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı’ndan açıklanan bilgilere göre, Çin’de inşası tamamlanıp hizmete giren 5G baz istasyonu sayısı Haziran itibarıyla 400 bini aştı. Halihazırda 197 model elektronik cihaz 5G lisansı aldı ve 5G desteği sunan telefonların sevkiyatının sayısı 86 milyon 230 bini aştı. Kullanıma sunulan 5G telefonu sayısı ise Haziran sonu itibarıyla 66 milyonu geçti ve daha fazla tüketicinin telefonlarını yenileme talebi neticesinde söz konusu sayının yükselmeye devam etmesi öngörülüyor. 23 Temmuz’da düzenlenen 19. Çin İnternet Konferansı’nda yayımlanan “2020 Çin’de İnternetin Gelişimi Raporu”na göre, Çin’de mobil internet kullanıcılarının sayısı, 2019 sonu itibarıyla 1 milyar 319 milyona ulaşarak, dünyadaki toplam mobil internet kullanıcılarının yüzde 32,17’sine yükseldi.

Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi’nin (CAICT) paylaştığı verilere göre, Haziran’da Çin’de 5G desteği sunan telefonların sevkiyat sayısı bütün telefon sevkiyatının yüzde 61,2’sini oluşturdu. 5G telefonların gelişimindeki hızlı artış eğilimi de korunuyor.

Salgının etkisiyle, bilgi ve haberleşme tüketimi artıyor

Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, COVID-19 salgınının etkisiyle, Çin’de yılın ilk yarısında bilgi ve haberleşme tüketimi hızla yükseldi. Söz konusu dönemde telekomünikasyon sektöründeki istikrarlı işleyiş muhafaza edildi ve bunun dışında 5G gibi yeni tip altyapı tesislerinin inşası da hızlanıyor.

Verilere göre, yılın ilk yarısında bilgi transferi ile yazılım ve bilgi teknolojisi hizmetleri sektörlerindeki katma değer, toplamda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,5 arttı, ayrıca telekomünikasyon sektöründe gerçekleştirilen gelir yıllık bazda yüzde 3,2 yükseldi. Bunun dışında bulut bilişimi, büyük veri, veri merkezi, nesnelerin interneti gibi sektörlerde gerçekleştirilen gelirlerde de hızlı artış görüldü.

Öte yandan, yılın ilk yarısında 257 bin 5G baz istasyonu inşa edilmesiyle birlikte, Haziran sonu itibarıyla Çin’de tamamlanan 5G baz istasyonu sayısı da 410 bini aştı.

Telefonlardaki Çin yapımı parçaların da oranı büyük ölçüde artıyor

Çin’in teknoloji devlerinden biri, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından kara listeye eklendikten sonra yüzde yüz yerli Ar-Ge çalışmalarına yatırımı arttırdı. Şirkette çalışan 15 bin personel, en baştan başlayarak 60 milyon satır kod geliştirdi ve bin 800 adet devre kartı tasarladı. Analizlere göre, şirket, 5G desteği sunan telefonlar için kendi imkanlarıyla yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarını derinleştirmeye ve cihazlarındaki Çin yapımı parçaların oranını artırmaya devam edecek.

Öte yandan, Çin’de 5G desteği sunan telefonların hızla gelişmesi, telefon ekranı, pil ve kamera gibi diğer ilgili sektörlerin büyümesine de hız kazandırdı. Telefonların kilit teknolojilerinin sürekli ilerlemesiyle birlikte, Çin markalı telefonlardaki yerli parçaların oranı büyük ölçüde arttı ve artmaya devam ediyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil