Ana Sayfa Ekonomi 8 Ağustos 2020

İmzalar Özgürleşti, Pazar Büyüdü

Haberin Yıldızı-

Globalde büyüme yüzde 34, Türkiye’de yüzde 40

Türkiye’de son beş yılda e-imza kullanım oranı yüzde 205 artmış durumda. Dünya e-imza pazarının 2023’e kadar her yıl ortalama yüzde 34 büyümesi bekleniyor.

07.08.2020

E-imza pazarı, e-dönüşüm alanındaki artan farkındalık, yasal düzenlemeler, tasarruf ve artan güvenlik talebi gibi faktörlerle hızla büyüyor. Statista’nın gerçekleştirdiği araştırmada, küresel çapta e-imza pazarının sadece 5 yılda pazarın yaklaşık 10 kat büyüdüğüne işaret ediliyor.

9 milyar dolarlık hacme ulaşacak

Markets.businessinsider.com verilerine göre, 2023’e kadar dünya genelinde e-imza pazarının her yıl ortalama yüzde 34,7 oranında büyümesi bekleniyor. 2023 yılında küresel e-imza pazarının 9 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması öngörülüyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan “Pazar Verileri” raporları, benzer büyüme eğiliminin Türkiye’de de yaşandığına işaret ediyor. Rapora göre, son beş yılda Türkiye’de e-imza kullanım oranı yüzde 205 artmış durumda. Bu da ortalama büyümenin yüzde 40 gerçekleştiğine işaret ediyor.

Bireylerde ve kurumlarda talep arttı

Koronavirüs salgını sonrasında evden çalışma eğiliminin artmasıyla birlikte e-imza ve mobil imzaya talep artmış durumda. Özellikle bankacılık sektörünün önemli oyuncuları, müşterilerine ve çalışanlarına evden imza atma kolaylığı sağlamak için e-dönüşüme yatırım yapıyor. E-imza pazarını değerlendiren E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “E-imza pazarındaki büyümede, artan farkındalık ve regülasyonların etkisi yadsınamaz ancak pazarın büyümesinin temelinde, e-imza ve mobil imzanın kurumlara, bireylere; güvenlik, tasarruf, hız, iş sürekliliği, zamandan ve mekandan bağımsız iş yapabilmek gibi sağladığı faydalar yer alıyor.” bilgisini verdi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil