Ana Sayfa Kültür 11 Ağustos 2020

EĞİTİMCİ YAZAR COŞKUN BULUT, UZAKTAN EĞİTİM HAKKINDA GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Haberin Yıldızı-

 

Öncelikle bu süreçte uzaktan eğitimin çocuklara faydasının olduğu kesinlikle tartışılmaz. Bu sene 1.sınıf kayıtlarının alınmamasının çok isabetli olacağı kanaatindeyim. Onlar okula bir yıl geç başlayarak hiçbir şey kaybetmezler.  Okul kültürünü henüz tanımayan çocuklarımızı bu yıl riske atmadan sadece Eba üzerinden “hazırlık sınıfı” uygulamasıyla 1.sınıfa hazırlamalıyız. 1.sınıf öğretmenleri de ara sınıflarda değerlendirilebilir. 2.dalgaya karşı elbette ki Eba daha fazla önem arz edecektir. “2040” adlı eserimde de belirttiğim gibi öğrenciler canlı yayına katılıp aklındaki soruları sorabilirlerse çok daha fazla verim elde edilir. Bunu sağlamak adına her il kendi Eba Tv’sini kullanırsa yani Eba yerel kanal hâline gelirse ve her ilde ilçeler de dahil yeterli sayıda yetişmiş öğretmenler görevlendirilirse öğrenciler hem tanıdık yüzler görür hem de öğrencilerin katılımları ve motivasyonları artar. Genel merkezde de yayınlar ana yayın olarak aynı şekilde devam eder. Böylece öğrenciler, canlı yayında öğretmenlere hem bilmedikleri soruları rahatlıkla sorar hem de öğretmenin sorularına cevap verir, birlikte soru çözme imkânına kavuşur.

 

1) Coşkun Bulut kimdir?

Elâzığ doğumlu eğitimci yazarım. Sınıf öğretmenliği yapıyorum. Roman, şiir alanlarında kitaplarım var. Yazmaya üniversite yıllarında şiir yazarak başladım. Son birkaç yıldır roman denemelerim oldu ve bir şiir, iki roman kitabım yayınlandı.

2) Edebiyat sizin için ne ifade ediyor?

Benim yazın dünyası hakkındaki görüşlerim üstat Necip Fazıl Kısakürek’in görüşleri gibidir. Yaptığınız iş her ne olursa olsun kendimiz dışındakileri ve gelecek nesilleri de düşünmek asıl maksat olmalıdır. Eserlerimde bu amaçla yola çıkarım ve insanlığa faydalı olmak adına eserlerimi kaleme alırım. Bilim, değerler eğitimi gibi hangi alanda olursa olsun insanlara fayda sağlamak arzusundayım.

Bence edebiyatın özü şiirdir. Sayfalarca anlatabileceğiniz konuları birkaç satırla ifade edebilirsiniz. Duygusal yapıda bir insan olduğum için şiir beni çepeçevre sarıyor diyebilirim.

3) Eserlerinizde insanlara nasıl bir fayda sağlama amacındasınız?

Şiirlerimde ilahi aşkı işlerim çoğunlukla. İnsanların sürekli ümit dolu olmaları için uğraşırım. Son romanım olan 2040’da ise robotların insanların hayatını kolaylaştırmalarından bahsettim. Bir mucit değilim; fakat icat yapılabilecek şeyleri düşünüp bulma noktasında başarılı olduğumu düşünüyorum. Romanlarımı okuyanlar ne demek istediğimi çok iyi anlarlar. Okurlarımın genelde en çok beğendikleri unsur kurgulama gücümdür. İşte 2040 romanımda da özellikle gençlerin okuyup bu ileri teknolojiyi yapmalarını istiyorum. Böylece insanlığa bir faydamız dokunur.

4) 2040 romanınızda bazı tevafukların olduğunu söylüyorsunuz, biraz bahsedebilir misiniz?

Fayda sunma niyetiyle yola çıkınca romanımda çeşitli tevafuklar oluştu. Örneğin Singapur’daki köpek robotun insanları sosyal mesafe konusunda uyarması, uzaktan eğitim, ülkelere yardım ve bu günlerde açıklanan Covid – 19’un beyinde hasar bırakması semptomu gibi durumlar daha önceden yazdığım romanımda benzerlik gösterdi.

5) Bilimkurguya bakış açınız nedir?

Ben kurgularımı ütopik şekilde yazmayı pek tercih etmiyorum. Yapılabilecek özellikteki teknolojiyi ele aldığım için kurgularım hayatla iç içedir. Günümüzde olmayan fakat yakın zamanda yapılabileceğine inandığım icatları işlemeyi tercih ediyorum.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İlk On’da Trabzon Yok ..

İlk On’da Trabzon Yok ..

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil