Ana Sayfa Gündem, Politika 12 Ağustos 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gençlere seslendi

Haberin Yıldızı-

8-9-10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek online tercih festivali ‘TercihFest’ binlerce öğrenciye kariyer yolculuklarında rehberlik etti. Festivalin son gününde gençlere seslenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “En iyi yapacağınıza inandığınız, sizi en fazla tatmin edecek alana yönelin. Kendi kişiliğinizi, yetenek ve duygularınızı iyi okuyun.” tavsiyesinde bulundu.

İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen ‘TercihFest’ 3 gün süren etkinliklerin ardından binlerce öğrenciyi akademisyenler ve tercih danışmanlarıyla online platformda buluşturarak, gençlere kariyer konusunda rehberlik etti. TercihFest bu yıl TRT, Turkcell, BAYKAR, PTT Kargo, Redbull’un sponsorluğunda ve İbn Haldun Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. İbn Haldun Üniversitesi’nin, 3 senedir Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce başarılı aday öğrenciyi bir araya getirdiği TercihFest ile sınava giren öğrencilerin bilinçli tercih yapmasına yardımcı olunması hedeflendi. Festivalin kapanış töreninde gençlere seslenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TercihFest’in alanında tek organizasyon olduğunu vurguladı. Türkiye’nin, dünyanın zor bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Bakan Koca, gençlerin hayatına yön verecek en önemli kararları bu zor dönemde almak durumunda olduğunu söyledi.

‘En iyi yapacağınıza inandığınız alana yönelin’

Küresel pandeminin ezberleri bozduğunu ifade eden Koca şunları kaydetti: “Kovid-19 pandemisi, ‘uzay çağı, bilgi çağı, bilişim çağı’ ne derseniz deyin insanlık olarak kendimizi güçlü zannettiğimiz böylesine güçlü bir dönemde, küçük bir RNA parçacığı karşısında ne kadar savunmasız kalabildiğimizi bize gösterdi. Bilmediklerimizin, bilemediklerimizin, bildiklerimizden daha fazla olduğunu yaşayarak gördük. Uluslararası kuruluşların nasıl yetersiz kaldığına, bilim camiasının her gün birbiri ile çelişen bilgilerle karşımıza çıktığına, ticari ortaklıkların bozulduğuna, siyasal ittifakların çatladığına, yerel çıkarlar uğruna insanlık değerlerinin göz ardı edildiğine tanık olduk” Gençlere, “En iyi yapacağınıza inandığınız, sizi en fazla tatmin edecek alana yönelin. Kendi kişiliğinizi, yetenek ve duygularınızı iyi okuyun.” tavsiyesinde bulunan Koca, bir mühendisle bir doktorun, bir tarihçi ile bir arkeoloğun, bir hemşire ile bir öğretmenin sadece çalışma alanlarının değil, hayat tarzlarının da çok farklı olduğunu anımsattı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil