Ana Sayfa Dünya, Gündem 13 Ağustos 2020

ABD Başkan Adayı Biden Yardımcısını Seçti

Haberin yıldızı-

Joe Biden, Salı günü California Senatörü Kamala Harris’i koşan arkadaşı olarak adlandırdı, büyük bir partinin başkanlık biletinde yarışacak ilk Siyah kadını seçerek ve Siyah seçmenlerin Başkan Donald Trump’ı yenme teklifinde oynayacağı hayati rolü kabul ederek tarih yazdı.

Biden tweet attı, “Küçük adam için korkusuz bir savaşçı ve ülkenin en iyi kamu görevlilerinden biri olan @ KamalaHarris’i koşan arkadaşım olarak seçtiğimi duyurmaktan büyük onur duyuyorum.” Destekçilerine yazdığı bir kısa mesajda Biden, “Sizinle birlikte Trump’ı yeneceğiz” dedi.

Harris’i seçen Biden, ulusal bir kampanyanın benzersiz titizliğine aşina olan Demokrat ön seçimlerden eski bir rakibini kucaklıyor. 55 yaşındaki birinci dönem senatörü Harris, aynı zamanda partinin en önde gelen isimlerinden biri ve kendi Beyaz Saray kampanyası sona erdikten sonra kısa sürede 2 numara için en iyi yarışmacı oldu.

Harris, benzeri görülmemiş bir ulusal kriz anında 2020 yarışında Biden’a katıldı. Koronavirüs salgını, ABD’de 150.000’den fazla insanın hayatına mal oldu, bu diğer ülkelerde yaşanan geçiş ücretinden çok daha fazla. Pandeminin neden olduğu işlerin kapanması ve aksamaları ekonomik bir çöküşe neden oldu. Bu arada Amerikalılar ırkçılığı ve polis şiddetini protesto ederken ülke genelinde huzursuzluk ortaya çıktı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil