Ana Sayfa Gündem 14 Ağustos 2020

“2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 vizyonumuza uygun bir Türkiye’yi milletçe el ele inşa edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 19. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Bölgesel ve küresel barış için, adalet için bütün imkânlarımızı seferber ediyor, en üst seviyede sorumluluklar üstlenmeye devam ediyoruz. 2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 vizyonumuza uygun bir Türkiye’yi milletçe el ele inşa edeceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak’taki 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen AK Parti 19. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliğine katılarak, bir konuşma yaptı.

AK Parti’nin kurulduğu tarihin Türkiye’nin, bölgenin ve dünyanın geleceğini değiştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bugüne AK Parti kademelerinde görev alan, partiye gönül veren ve AK Parti davasını savunanlara şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kurucusunun bizatihi milletin kendisi olduğunu, doğrudan millete karşı sorumlu olduklarını ifade ederek, “Tarih boyunca olduğu gibi bu dönemde de kerameti kendinde görenler, millete hizmet yolunda ayrılıp şahsi emellerinin peşine düşenler elbette oldu ama hepsi de çok kısa bir sürede bu gerçekle yüzleşip siyaset tarihinin tozlu raflarındaki yerlerini almak zorunda kaldı” dedi.

“MİLLETİMİZ KISIR ZİHNİYETE İTİBAR ETMEYECEKTİR”

AK Parti’nin Türk milletinin hayallerini gerçekleştiren, koskoca bir ümmetin umutlarını canlandıran, insanlığın önünde yeni kapılar açan bir parti kimliğine sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin ve milletimizin geleceği konusunda AK Parti’den başka bir vizyon, bir hedef, bir proje, program sahibi siyasi teşekkül bulunmuyor. Ana muhalefetin ve aynı cephenin diğer partilerinin tek siyasetleri AK Parti’ye saldırmak, tek vaatleri Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek. Milletimiz bu kısır zihniyete 19 yıldır yaptığı gibi bundan sonra da itibar etmeyecektir” diye konuştu.

Tarih boyunca insanlığa yeni istikametler kazandıran Türk Milleti’nin 14 Ağustos 2001 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kurarak yeni bir hamle başlattığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu davaya gönül verenler kendileriyle yeryüzündeki tüm mazlumların hukukunu korumanın mücadelesini vermişlerdir. Bu kutlu yürüyüşün bin yıldır coğrafyamızda sancaktarlığını yapan ecdadımız, üç kıta ve yedi iklimde barışın, kardeşliğin ve adaletin tesisi için asırlardır ter dökmüştür. Bizim hareketimiz, davamız kendisine her şeyden önce Allah kelamını ve onun âlemlere rahmet olarak gönderilen Nebisini edinmiştir. Bizim hareketimiz Ahmet Yesevi’den Mevlana’ya, Hacı Bektaş-ı Veli’den Yunus Emre’ye, Fuzuli’den Ahmedi Hani’ye, Mehmet Akif’ten nice gönül sultanlarına kadar medeniyetimizin tüm tatlı pınarlarından kana kana içmiş, o bereketli pınarlardan beslenmiştir. Bu hareket, bu dava Selçuklu’nun kalbi, Osmanlı’nın vicdanı, Cumhuriyet’in aklıdır. Milletimiz yürüyüşümüze işte böyle bir istikamet belirlemiştir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 yıl önce ne söyledilerse bugün de aynısını söylediklerinin altını çizerek, AK Parti’nin milletin özlemleri ve taleplerinden doğduğunu söyledi.  AK Parti’nin 2002 Kasım’ından beri girdiği her seçimden birinci olarak çıktığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişik vesayet odaklarının AK Parti’nin iktidarını, hükûmet etme gücünü kırmaya yönelik tuzaklarını anımsattı.

Davos’taki “one minute” çıkışının, AK Parti’nin mazlumlar ve mağdurlar için verdiği mücadelenin uluslararası alandaki en yüksek perdeden seslendirilişinin sembolü olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başlattığımız her demokrasi atağını kesmeye kalkanlara rağmen gönülleri bir gergef gibi işleyerek yolumuza devam ettik. Sabrettik, azmettik, çalıştık, yol bulduk, yol açtık, hep ileriye doğru gittik ve hamdolsun emeğimizin karşılığını birer birer aldık” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE İÇİN SADECE HAYAL KURMAKLA KALMAYIP, HAYALLERİ TEK TEK GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birilerinin Gezi olaylarıyla sokakları işgale, 17-25 Aralık emniyet-yargı darbesiyle millî iradeyi gasp etmeye, çukur eylemleriyle mahalleleri bölmeye çalıştıklarını hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu: “PKK’sından DEAŞ’ına kadar tüm terör örgütlerini en azgın şekilde üzerimize saldılar. Bunlar da yetmeyince 15 Temmuz’da darbe girişimine kalkıştılar. Kuzey Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de yürüttüğümüz harekâtlarla, bu saldırılara karşı cevabımızı anladıkları dilden verdik. Bugün de verdik ve kendilerine ‘Bak bizim Oruç Reis’imize sakın saldırmayın, eğer Oruç Reis’imize saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz.’ dedik ve bugün ilk cevabı aldılar. Her saldırının görünmeyen hançeri olan ekonomiyi, kur, faiz, enflasyon üçgeninde daha güçlü bir şekilde devreye soktular. Bu konuda da gereken tedbirleri alarak ekonomimizi güçlendirdik.”

AK Parti’nin bugüne kadar hep rakamlarla, hizmetlerle, birbiri ardına açtığı eserlerle konuşan bir parti olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için sadece hayal kurmakla kalmadıklarını, hayalleri tek tek gerçeğe dönüştürdüklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarları döneminde eğitimden sağlığa, ulaştırmadan gençlere yönelik yatırımlara, adaletten emniyete, teknolojiden sanayileşmeye, sosyal yardımlardan toplu konut yatırımlarına, enerji yatırımlarına kadar her alanda yapılan hizmet, eser, reform ve mevzuata yönelik çalışmaları anlattı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma hamlelerini ve demokratikleşme adımlarını da hayata geçirdikleri belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Birinci dönem 2002-2003 arasını kapsayan potansiyelimizi keşfetme dönemidir. Gerçekten de 2002 Türkiye ekonomisi açısından bir dönüm noktası oldu. 2002-2013 arasında yakaladığımız ekonomik istikrarla çok önemli kazanımlar elde ettik. Sanayiden tarıma, inşaattan turizme güçlü bir büyüme performansına kavuştuk. Bu dönemde Türkiye gerçek gücünün ve imkânlarının farkına vardı. Millî gelirimizi 236 milyar dolardan 2013 yılında 950 milyar dolara kadar çıkardık. Kişi başına düşen millî gelirimizi 3 bin 500 dolardan 12 bin 500 dolara kadar yükselttik. Böylece üst orta gelir grubuna taşıdığımız ülkemizin yüksek gelir grubuna girmesine ramak kalmıştı. İhracatımız 36 milyar dolardan 10 yıl sonra 152 milyar dolara ulaştı. Hatırlayın paramız da altı sıfır vardı işte altı sıfırı da o zaman ne yaptık o dönemde sildik attık. Şimdi birileri tabii ona talip oluyor, ülkenin Başbakanı herhâlde onlardı. ‘Biz o işe bakıyorduk’ filan diyenler var. Yani karar merci kim? Onu tabii konuşan söyleyen yok, orada mühür kimdeyse sultan odur. Bu adımlar böyle atıldı. Faiz oranlarının yüzde 63 olduğu dönemden ‘bu faiz inecek’ dediğimizde direnenler, bizim ‘inecek’ dememiz karşısında daha fazla direnemediler ve indirdik indirdik indirdik ve faizi yüzde 4,6’ya kadar çektik.”

Davos’ta 2009 yılındaki Dünya Ekonomik Forumu’nda dönemim IMF Başkanı ile yaptığı görüşmeyi anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ona, ‘Sen IMF’nin başısın, Türkiye’nin başı da benim’ dedim. Dolayısıyla Türkiye’nin borcu konusunda her türlü takipleri yapabilirsin, elemanların gelir gider ayrı ama siyasi noktada emir veremezsin. O bize ait. Taksitleri alıyor musun, alıyorsun. Dolayısıyla siyasi yön verme asla mümkün değil, biz Türkiye’yiz” dediğini anlattı.

Uluslararası doğrudan yatırımları Türkiye’ye çektiklerini, Merkez Bankası’nın toplam rezervlerini 27,5 milyar dolardan 135 milyar dolara kadar yükselttiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda bir düşüşün söz konusu olduğunu, yine toparlayacaklarını kaydetti.

“ATILAN KARARLI ADIMLARLA EKONOMİ DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013’ten günümüze kadar olan dönemi ‘mücadele dönemi’ olarak adlandırdığını ve bu dönemde yaşanan her bir saldırının doğrudan ve dolaylı etkilerinin Türkiye’ye ağır bedelleri olduğunu söyledi.

Faizler ve enflasyon yeniden çift hanelere yükselirken, ekonomik büyümede bir miktar ivme kaybedildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, atılan kararlı adımlarla ekonominin daha güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nitekim 2019 yılı sonuyla kıyasladığımızda her alanda 2002’nin katbekat üzerindeyiz. Millî gelirimiz 236 milyar dolardan 754 milyar dolara, kişi başına düşen millî gelirimiz ise 3 bin 500 dolardan 9 bin 127 dolara ulaştı” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugün dünyanın en büyük 13’üncü ekonomisi seviyesine yükseldiğine dikkati çekerek, Türkiye’nin dünyanın en fazla turist ağırlayan altıncı ülkesi olduğunu, tarım sektöründe hasılanın 37 milyar liradan 275 milyar liranın üzerine çıktığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye tarımda Allah’ın izniyle patlama üzerine patlama yapacak ve dünyanın sayılı tarım ülkelerinden bir tanesi hâline gelecek. Tarımsal ihracatımız da 3,8 milyar dolardan, dikkat edelim 18 milyar dolara yükseldi” şeklinde konuştu.

“HUKUKTAN SİYASETE, EKONOMİDEN DİPLOMASİYE, HER ALANDA MİLLETİMİZE PUSU KURANLARI UNUTMAYACAĞIZ”

AK Parti hareketinin istişareye verdiği önemin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre süreçlerini kapsamlı istişare zemini olarak gördüklerini, bu dönemde fitneye geçit vermemeleri konusunda parti teşkilatlarını uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asla kindar değiliz, kimseye husumet beslemiyoruz ama 2002 Kasım’ından itibaren millî iradeye yapılan hiçbir saldırıyı da unutmayacağız. Hukuktan siyasete, ekonomiden diplomasiye, her alanda milletimize pusu kuranları unutmayacağız. Milletin üzerine uçaklarla, tanklarla, helikopterlerle saldıranları unutmayacağız. Onları üzerimize gönderenleri de unutmayacağız. Bu ülkenin bütünlüğüne ve dirliğine, milletimizin birliğine ve beraberliğine karşı kurulan hain tuzakları unutmayacağız. Bizi birbirimize düşürmek için sürekli kılçık atanları unutmayacağız. Maalesef bazılarının yaraları pansuman etmek yerine deşerek, 18 yıldır sayısız defa yaşadığımız bu senaryoya malzeme verdiklerini görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye’de kadınların en aktif şekilde yer aldığı bir hareket olduğuna vurgu yaparak, böyle bir partinin kadın hakları konusunda aktif olmamasının mümkün olmayacağı söyledi. Kadınlara, ailenin korunmasına ve kız çocuklarına yönelik başta pozitif ayrımcılık olmak üzere yapılan reformları ve hizmetleri anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınlar için yapılan hizmetlerin saymakla bitmediğini ifade etti.

“Her ferdiyle milletimiz büyük bir aileyse, ayrı ayrı da her Türk ailesi milletimizin nüvesi olmanın yanında vatanımızın, devletimizin, bayrağımızın, geleceğimizin teminatıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir anlayış, hiçbir düzenleme, hiçbir ideoloji insani olmadığı gibi meşru da değildir. AK Parti’nin kadınları için ‘AKP’nin papatyaları’ gibi yakıştırmalarla, ‘yeşil sermaye’ gibi yaklaşımlarla ağzıma almaktan edep ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarları noktasında da kusura bakmasınlar, tüm kadın kollarım ve kadınlar adına kendilerini kınıyorum. Eğer AK Parti’nin genel başkanı, ülkemin Cumhurbaşkanı olarak kadınlarımıza sahip çıkmada geri duracak olursak hiçbir zaman bu dünyada da ebedi âlemde de Rabbimize hesabını veremeyiz.”

“KADININ, ŞEREFLİ YARADILIŞINA SAYGI DUYMAYAN HER ANLAYIŞ ÇARPIKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, inançta ve değerlerde olmadığı hâlde zamanla toplumsal yapıya sirayet eden çarpık anlayışların ortadan kaldırılmasının da AK Parti’nin en önemli meseleleri arasında olduğuna dikkati çekerek, “Gerek kadın gerek erkek, özgürlük her insan için kutsaldır. Hak olarak söylüyorum, hak her insan için kutsaldır. Emek her insan için kutsaldır. Bir zulüm, kime yapılırsa yapılsın zulümdür. Bir cinayet, işleyeni kim olursa olsun cinayettir. Bir şiddet, faili kim olursa olsun şiddettir. Acı söz, söyleyeni kim olursa olsun acı sözdür. Hakaret, yapanı kim olursa olsun hakarettir. İftira, müfterisi kim olursa olsun iftiradır. Kadının adeta mülk gibi görülmesi yanlıştır. Gerekirse şiddetle yola getirilebileceğinin sanılması, ‘ya benimsin ya kara toprağın’ gibi hastalıklı zihniyetlere kurban edilmesi yanlıştır. Kadının, şerefli yaradılışına saygı duymayan her anlayış çarpıktır. Bu çerçevede tarihî adımlar attık. Kadınlarımız lehine yaptığımız bunca düzenleme varken, tartışmayı değerlerimize düşmanlık aracı hâline dönüştürmeye çalışan bir avuç sapkına da meydanı bırakmayacağız” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nın dağa kaçırdığı kız çocukları konusunda tek kelime etmeyenlerin kadın meselesi değil insana dair hiçbir konuda söz söyleme hakkı olmadığının altını çizdi.

“KADINLARIMIZIN ONURUNA, HAYSİYETİNE, KİŞİLİĞİNE, İFFETİNE YÖNELİK EN KÜÇÜK SALDIRIYA MÜSAADE ETMEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz her türlü fikre, her türlü eleştiriye, her türlü teklife, her türlü mücadeleye saygı gösteririz ama kadınlarımızın onuruna, haysiyetine, kişiliğine, iffetine yönelik en küçük saldırıya da müsaade etmeyiz. Adı, unvanı ne olursa olsun birilerinin, edebimizin el vermeyeceği ifadelerle AK Partili kadınları istiskal etmesine asla sessiz kalamayız. Yapılan bu saygısızlığın en kısa sürede telafi edileceğine, bir daha da tekerrür etmeyeceğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 18 yıl boyunca olduğu gibi bugün de istikrar ve güvenden, adalet ve demokrasiden taviz vermeden ülkeye büyük hizmetler ve önemli projeler kazandırmaya devam ettiklerini vurgulayarak, Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine herkesi aynı samimiyetle kucakladıklarını, memleketin her karış toprağını, insanını aynı duyguyla sevdiklerini ifade etti.

Milletin Türkiye’nin hukukuna, seçilmiş hükûmetine ve kendi iradesine her zamankinden daha çok sahip çıktığını, yürütülen aktif diplomasiyle ulusal ve uluslararası çıkarların daha güçlü şekilde korunduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgesel ve küresel barış için, adalet için bütün imkânlarımızı seferber ediyor, en üst seviyede sorumluluklar üstlenmeye devam ediyoruz. 2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 vizyonumuza uygun bir Türkiye’yi milletçe el ele inşa edeceğimize yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil