DOLAR 32,4878 -0.02%
EURO 35,0128 -0.09%
ALTIN 2.438,530,13
BITCOIN 21181311.20097%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

4 Doğru Pas Gol Pozisyonudur

ABONE OL
15 Mart 2021 21:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Takım yöneticileri oluşturdukları sistemsizlik ile futbolun ruhunu yozlaştırmayı başarı saymaktalar.

Hakemler, taraftarlar, basın, futbolcular ve sahalardan önce ilk konuşulması, eleştirilmesi ve bu eleştiriler ışığı altında kendine çeki düzen vermesi gereken kurum futbolu yöneten “yöneticilerdir.” Kulüplerin yaşadığı sorunların, kulüplerimizi ve futbolumuzu yönetenlerden kaynaklanan bir durum olduğu artık su götürmez bir gerçek. Liglerin sonu yaklaşırken , iflas bayrağını çeken, yalnız bırakılan kulüplerin haberleri medyanın en sevdiği haberler oluyor. Herşey iyi giderken mangal da kül bırakmayan kulüp yöneticileri, işler ters gittiğinde neredeyse oturdukları evin adresini değiştirecekler. Profesyonel futbolun içine kadar çöreklenen bu durumun, amatör liglere bile yansımasını görmemiz zor değil.
Doğru teşhis koyup, doğru tanımlamalar yaparsak, girişeceğimiz bir çözüm arayışında da mesafe kaydederiz..  ama öncelikle futbolun başlangıcına yani amatör olduğu dönemden profesyonel futbola nasıl dönüştü onu da bilmek gerekir “Amatör”ün kelime anlamının ne olduğuna bakalım. Amatör; Latince “seven” kelimesinden türemiştir. Sözlük anlamı ise; “Bir şeye hevesi olan ve onu hararetle arayan, sadece zevki için ve bilerek bir sanat ve ilim ile uğraşan, bir zevki para karşılığı yapmayan kimse” olarak sözlüklerde yer bulur. Bizim futbol liglerimiz bu tanıma baştan uymaktaydı . Ama zamanla değişti tanım profesyonel futbol oldu   Çünkü, amatör futbolun bütün figüranları para kazanmakta, büyük bir çoğunluğu geçimini bu yolla kazanmaktadır. Futbol Federasyonunca tescil edilmiş bütün kulüpler, antrenör lisansına sahip teknik adamlar, lisans verilerek saha da formasını ıslatanlar bu işten para kazanmaktadırlar ve amatör tanımına bu yüzden uymamaktadırlar. Günümüzde amatörler diye nitelendireceğimiz tek grup, artık halı sahalarda veya tek tük kalan arsalarada top peşinde koşan ve bu işten para kazanmayıp zevk için yapan futbol sevdalılarıdır

Profesyonel Futbol Kulüplerini, amatör kulüp yapısı çerçevesinde düşündüğümüzde, bu kulüplerin ayakta kalma gibi bir şanslarının olmadığını göremeyen futbol federasyonu, neyin federasyonluğunu yapması gerektiğini de sorgulamalıdır. Bu kulüplerin hepsinin yalan yanlış bir bütçesi var. Bütün bu kulüplerin bütçelerinin ayarlanması, yeniden yapılandırılması ve kanunlarla belirlenmiş standartlara oturtulması gerekmektedir. Borçları, gelirleri, transfer politikaları, teknik kadroları ve alt yapıları acilen düzenlenmeli, oluşturulacak standartlar ile normlar belirlenmeli, kriterler oluşturularak, alt kümelerdeki takımların desdeklenmesi yeni futbolcuların yetişmesi için olanakların sağlanması ve bunun bir sistematik işleyen   bir organizasyona oturtulması gerekmektedir. Bu kriterler ile, takımlarında futbolcu ile yapılan resmi sözleşmenin arkasında duramayan, oyuncusunun maaş ve primlerini sözleşme şartlarına göre ödemeyen, formasını ıslattığı oyuncusunun ve çalışanlarının sosyal güvenlik primlerini yatırmayı beceremeyen yönetimlerden acilen arındırılmalı ve yönde çalışmalar yapılmalıdır.
Standartları, “Organizatör Kurum” tarafından belirlenen ligler, mutlaka ve mutlaka sponsorlar ile bütünleştirilmeli, desteklenmeli. Bugün “İddaa” gelirleri ile sadece yol parasını denkleştiren bir çok kulüp, bu gelir eline geçmeden kendi alacağına sahip, (burada oldukça titizlenen ne yazık ki aynı hassasiyeti kulüplerle itilafta olan sporcu ve teknik adamlara göstermeyen) Futbol Federasyonu tahsildarlarına yenik düşmektedir. Futbol Federasyonu portresi, içinde sadece kendini güvenceye almakta, futbolcu ve teknik heyetlerin alacaklarnı herhangi bir güvence altına almamaktadır. Sponsorların organizasyonları ile bu maddi gelirler sağlanabilir ve lig daha cazip hale getirilebilir.
futbolseverlerin beklentisi, Federasyonun üstüne düşen bu düzenlemeleri gerçekleştirmek, kulüp ve liglere çeki düzen vermek ve kaliteyi arttırmasıdır. Eğer ilk adımda bu düzenlemeler yapılamazsa, çok yakında Türkiye’de ne altyapı ne üstyapı ne takım kalır

Şimdi transfer dönemindeyiz yine hesapsızca ve bilinçsizce milyon dolarlar çöpe atılacak hadi beyler bir yerden bu düzene dur deyip yeni baştan başlamalıyız  “ futbol sadece futbolken güzel”

Futbolun içinden gelen insanlar bilirki 4 doğru pas gol pozisyonudur sizler eğer bu 4 pası doğru yapamassanız futbolu futbol yapan “taraftar”ları bir gün kaybedersiniz

Spor taraftarsız olamaz. Sporun her dalında, her branşında taraftarlar coşkudur. Seyirci başkadır taraftar bir başkadır. Seyirci bir güzelliği seyretmeye gelir, o da canı isterse… Hava yağmurluysa, sıcaksa, müsabaka uzaktaysa gelmez. Ama taraftar için engel yoktur. O kutsal sevgiye engel hiçbir şey olamaz, taraftarın takımını desteklemesine hiçbir güç önüne geçerek mani olamaz. O kutsal sevgi fedakarlık demektir, o kutsal sevgi AŞK demektir. Manevi değeri o kadar büyüktür ki anlatılamaz ancak yaşanır ve yaşatılır. Taraftarın hiç kimseden, kimselerden beklentileri olmamıştır ve o kutsal sevginin menfaat olarak beklentileri olmamıştır. Futbol hepimizin hayatında beyaz bir sayfadır. Gençliğimizden önce çocukluğumuz onunla yaşamaya başladı. Onu sevdik, aşık olduk. Zaman o sevgiyi öylesine kutsallaştırdı ki taraftar anasından, babasından, sevdiğinden, çoluğundan çocuğundan, sıhhatinden ve canından çok sever oldu tuttuğu takımı ve sevdiği renkleri.

Siz siz olun taraftarı küstürmeyin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!