Ana Sayfa Gündem 15 Ağustos 2020

BÜYÜKŞEHİR TÜM EKİBİYLE OF VE HAYRATTA YARA SARIYOR

haberin Yıldızı-

Trabzon’un Of ve Hayrat ilçelerinde etkisini gösteren aşırı yağış, sel ve heyelana neden oldu. Of ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan 8 mahalle yolu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından günün ilk ışıkları ile birlikte açılmaya başlandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son zamanlarda etkisini gösteren aşırı yağışlar, heyelanları da beraberinde getiriyor. Of ve Hayrat ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış sonrası meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan bazı mahalle yolları, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından süratle açılmaya başlandı. Of ilçesine bağlı Ballıca, Ağaçları, Pınaraltı, Dereköy, Uluağaç, Kazançlı, Sivrice, Gökçeoba, Tavşanlı, Cumapazarı, Serinköy, Korucuk, Sıraağaç, Barış, Dumlusu, Dağalan, Yemişalan, Yanıktaş, Erenköy, Sefaköy, Sugeldi, Fındıkoba, Çukurova, Sarayköy, Dumlusu ve Saraçlı mahallelerinde yaşanan heyelanın ardından Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri vakit kaybetmeden harekete geçti. Heyelanın ardından temizleme çalışmalarına başlayan ekipler, tüm yolları zaman kaybetmeden açarak ulaşımın aksamadan devam etmesini sağlıyor.
İZİNLİ PERSONEL GÖREVE ÇAĞRILDI
Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Son zamanlarda bölgemizde etkisini gösteren aşırı yağışlar nedeniyle heyelan ve sel baskınları meydana gelmektedir. Dün yaşanan heyelanda maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 22 mahalle yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Dün geceden itibaren hemen harekete geçen ekiplerimiz, vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması adına titiz bir çalışma gerçekleştirerek 11 mahalle yolumuzu açtık. Diğer 11 malle yolunda ise çalışmalar devam ediyor. Şu anda izinde olan tüm personelimizi de bölgeye sevk ederek vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. TİSKİ’den aldığımız 23 araç ve 40 personel ile birlikte toplamda 70 araç 110 personel ile bölgede çalışma yürütmekteyiz. Bölgede 3 ana ishale hattı olmak üzere 51 içme suyu arızası bulunmaktadır ve bin 200 metre içme suyu hattı zarar görmüştür. Ekiplerimiz bu arızaları gidermek için de yoğun çalışma gerçekleştirmektedir. Riskli bölgelerde evleri bulunan hemşehrilerimizin etkili yağışlarda evlerinden ayrılmalarını özellikle istirham ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil