DOLAR 32,4990 -0.14%
EURO 34,9571 0.32%
ALTIN 2.430,850,33
BITCOIN 2078244-3.76662%
Trabzon
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Trump’dan Irkçı Bir Yaklaşım

Trump’dan Irkçı Bir Yaklaşım

ABONE OL
15 Ağustos 2020 08:52
Trump’dan Irkçı Bir Yaklaşım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat başkan adayı Joe Biden, California Senatörü Kamala Harris’in başkan yardımcısı adayı olarak kendisiyle seçime katılacağını açıkladı. Haber duyulur duyulmaz dünya medyası Harris’in Afrika ve Asya kökenine odaklandı.

ABD içinde de Harris’in kökenlerine “kafayı takanlar” var: Newsweek için yazan hukuk profesörü John C. Eastman, Harris’in başkan yardımcısı adaylığının meşruiyetini sorgulayan bir makale kaleme aldı.

Başkan Trump, Beyaz Saray’daki basın toplantısında bu makaleye atıfta bulunarak Harris’in adaylığını sorgulayan ifadeler kullandı.

“IRKÇI KOMPLO TEORİLERİ”

Ardından New York Times, CNN ve diğer ABD medya kuruluşları konuyla ilgili haberlerinde Trump’ın sözlerini hukuki düzeyde çürüttü. New York Times, Trump’ın sözlerini “ırkçı komplo teorileri” olarak nitelendirdi.

Bu tartışma, son yıllarda Trump’ın, ilk siyahi Amerikan başkanı olan Obama’nın doğum yeri ve başkanlık nitelikleri hakkında yaptığı sorgulamayı hatırlattı.

Eastman’a göre Harris ABD Anayasasının ilgili hükümlerine göre “doğuştan vatandaş” değil. Eastman, Harris’in ebeveynlerinin Jamaika ve Hindistan’dan göçenler olduğu için Amerika Birleşik Devletleri’nde doğmuş olmasına rağmen “doğuştan vatandaş” olmadığını ve başkan yardımcılığı görevi için uygun olmadığını iddia etti.

OBAMA’YA KURDUKLARI KOMPLOYA BENZİYOR

Eastman’ın yazısı yayınlandıktan sonra sosyal medyada hızla dikkat çekti. Birçok hukukçu bu yazının Obama’ya karşı “doğum komplosu” ile karşılaştırılabileceğine inanıyor.

Eleştirenler çok olsa da Eastman’ın görüşlerine katılan isimlerden biri Başkan Trump. Trump 13 Ağustos’ta Eastman’in görüşlerini tekrarladı.

Hem CNN hem New York Times, Harris’in 1964’te Oakland California’da doğduğu için başkan yardımcısı adayı olmaya hak kazandığını yazdı.

CNN, Trump’ın sorgulayıcı bir üslup kullanmasına ve “Harris’in koşulları karşılayıp karşılamadığından emin olmadığını” söylemesine rağmen, Başkan’ın, makalenin yazarı Eastman ile aynı fikirde olduğunu söyledi.

New York Times, Trump’ın açıklamalarının yanlış ve sorumsuz olduğunu kanıtlamak için bazı anayasa araştırmacılarının açıklamalarını kullandı. Anayasaya göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan herkes otomatik olarak vatandaşlık kazanır.

2011’de Trump, başkanlığa aday olacağını açıkladı. Kendisine ivme kazandırmak için Obama’nın Hawaii’deki doğum belgesinin sahte olduğunu iddia etti. Bunun anlamı, Obama’nın gerçek bir Amerikalı olmadığını ve başkan olmaya yetkili olmadığını ima etmekti.

İlerleyen yıllarda Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk Afrika kökenli Amerikan Başkanı Obama’nın Amerika Birleşik Devletleri’nde doğmadığını sürekli olarak gündeme getirdi. Eylül 2016’da aniden fikrini değiştirdi ve Obama’nın “yerli bir Amerikalı” olduğunu kabul etti, ancak kendisinden asla özür dilemedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!