Ana Sayfa Gündem 16 Ağustos 2020

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NUN HEYELAN MESAİSİ SÜRÜYOR

Haberin Yıldızı-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Of ve Hayrat ilçelerinde meydana gelen heyelanın ardından incelemelerini gün boyu sürdürdü.

Beraberindeki heyetle sabah saatlerinden itibaren sel bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilgililerden anbean detaylı bilgi aldı. Bakan Soylu, Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu daha sonra Of Kaymakamlığına giderek Hasar Tespit ve Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.
VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ
Kaymakamlıktaki toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesine bağlı ilçe şantiyesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Of ilçesinde meydana gelen heyelanda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak izinli personelimizi de göreve çağırmak suretiyle tüm ekibimizle birlikte afet bölgesinde yoğun çalışma gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın neye ihtiyacı varsa, hızlı bir şekilde karşılamak üzere teyakkuz halindeyiz. Ekipman konusunda hiçbir sıkıntımız ve eksiğimiz yok. Şu ana kadar kapalı mahalle yollarının birçoğunu açtık. Kalan yollar için de var gücümüzle çalışıyoruz. TİSKİ ile Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz, dün geceden üstün gayretle hizmet vermeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.
USTAOĞLU: DEVLETİMİZ YARALARI SARACAK
Bölgede incelemelerde bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise yaptığı açıklamada, “Heyelan sonrası Of’ta 22 mahallede yol kapanmıştı. Dünden itibaren 22 mahallenin 15’inin yolları açıldı, 7 mahallede ise yol açma çalışmaları devam ediyor. 22 mahallede elektrik kesintisi meydana gelirken, 21 mahalle yeniden elektriğe kavuştu. Başta AFAD ekiplerimiz, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle vatandaşlarımızın tahliyelerini gerçekleştirdik. 234 vatandaşımız tahliye edildi, 68 haneyi ise boşalttık. Maalesef bir vatandaşımızı da kaybettik, 7 vatandaşımız da yaralanmıştı. Bu vatandaşlarımızın da tedavileri yapıldı ve hastanelerden taburcu oldu. Selden etkilenen bir diğer ilçemiz Hayrat’ta da 4 mahallemizin yollarını açtık. Yine orada 3 haneyi boşalttık. Bu hanelerde ise 20 vatandaşımız etkilenmişti. Orada da 1 vatandaşımızda yaralanması söz konusuydu. Onun da tedavisi yapılarak taburcu edildi. Dünden bu yana çok yoğun mesai harcayarak yaraların sarılması noktasında gayret gösteren tüm ekiplere teşekkür ediyorum. AFAD ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. İnşallah devletimiz yaraları bir an önce saracaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil