DOLAR 32,5142 -0.11%
EURO 34,7982 -0.21%
ALTIN 2.418,23-0,47
BITCOIN 21675060.70152%
Trabzon
19°

AÇIK

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

SEN KİMSİN Kİ TÜRKİYEYE AYAR VERECEKSİN JOE BİDON

SEN KİMSİN Kİ TÜRKİYEYE AYAR VERECEKSİN JOE BİDON

ABONE OL
16 Ağustos 2020 04:53
SEN KİMSİN Kİ TÜRKİYEYE AYAR VERECEKSİN JOE BİDON
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden’ın aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı bir konuşma, Türkiye’nin gündemine oturdu.

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kaybetmesi için muhalefetin ‘desteklenmesi’ ve ‘cesaretlendirilmesi’ gerektiğini dile getiren Biden yayınlanmayan ancak sonradan medyaya yansıyan konuşmasında ayrıca ‘Erdoğan’ı darbeyle değil, seçimle değiştireceğiz’ ifadelerini kullanıyor.

ABD’li Demokrat adaya ilk tepki Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan geldi.

Karamollaoğlu, Twit iletisinde, “Türkiye Türkiye’den yönetilir. Ülkemiz siyasetini dizayn etmenize asla izin vermeyeceğiz! Sorunlarımız ne kadar büyük olursa olsun, kendi içimizde çözecek bilgi, birikim ve tecrübeye ülke olarak sahibiz. Siz kendi dertlerinize yanın. Amerika başka ülkelerin içişlerine karıştığı müddetçe dünyaya hiçbir zaman barış ve huzur gelmeyecek. Kendi içlerinde sıkıntıların her geçen gün arttığı bir ortamda Joe Biden’a düşen görev önce kendi ülkesinin sorunlarına odaklanmak olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Biden’ın açıklamasına bir tepki de CHP’li Muharrem İnce’den geldi. İnce, sosyal medya hesabından, “Atatürk’ün de söylediği gibi BAĞIMSIZLIK Karakterimizdir! Türkiye’de Hükümet değiştirmek sizin işiniz değil, milletin işi.” dedi.

Başkan seçilmesi halinde Türkiye lideriyle ilişkilerinin nasıl olacağına değinen Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yenmek için muhalefeti ‘cesaretlendireceğini’ belirtiyor. Videodaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘otokrat’ olarak nitelendiren Joe Biden, “Onunla çok zaman geçirdim. O Türkiye’nin cumhurbaşkanı ve çok daha fazlası.” diyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!