Ana Sayfa Gündem 23 Ağustos 2020

Fındıkta Fiat Sevinci Uzun Sürmedi

Haberin Yıldızı-

Fındık Üreticilerin yüzünü güldüren fındık fiatının sevinci uzun sürmedi.Hasadın başlaması ile sevinen üreticilerin yüzü yağışlar sonrası asıldı fındık bahçelerini su basması sonucunda zor günler geçiren üreticiler dertli.Hasadı bitirip kuruması için serilen fındıklar aşırı yağışlar altında kaldı.

1 Haftadır süren yağışlar karadenizdeki fındık üreticilerini zor durumda bırakıyor

Samsun Çarşamba ilçesinde gece saatlerinde etkili olan sağanak yağışla birlikte ilçe merkezi, birçok mahallede su baskınları yaşandı. Yoğun yağış dolayısıyla Kirazlıkçay Mahallesi’nde bir fındık bahçesi yağmur suları nedeniyle adeta gölet haline dönerken, tarla sahipleri suyun üstündeki fındıklarını toplamak için mücadele ettiler.

Trabzon arsin ve yomrada kurumaları için yol kenarlarına serilen fındıklar da aşırı yağışlar sonrasında suyun içerisinde kaldı

Ordunun Fatsa ilçesine 10 kilometre alanda anlık yağan sağanak yağış nedeniyle hazırlıksız yakalanan fındık işçilerinin bazılarının çadırı yağan yağmura dayanamayarak yıkıldı. İşçilerin eşyalarını yağmur suyu alıp sürükledi. Eşyalarını kurtarmaya çalışan bazı tarım işçileri sele kapılmaktan son anda kurtuldu.

Giresunda yoğun yağışlar fındık bahçelerine girilemez hale getirdi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil