Ana Sayfa Dünya, Gündem 25 Ağustos 2020

Arap Doğalgaz Boru Hattına Terörist Saldırı

Haberin Yıldızı-

Arap Doğalgaz Boru Hattına sabah saatlerine düzenlenen Terörist Saldırı sonucunda doğalgaz boru hattında yangın çıktı.

Suriye İtfaiye ve sivil savunma ekipleri, şafakta terörist saldırısına uğrayan Dumayr ve Adra bölgeleri arasındaki Arap doğalgaz boru hattında çıkan yangını tamamen söndürmeyi başardı.

İşin yürütülmesinden sorumlu Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Mühendis Ali Ğanim, Arap doğalgaz boru hattının maruz kaldığı patlamanın bir terör eylemi sonucu olduğunu belirterek, yangının tamamen söndürüldükten sonra, hattın bakımını yapmak ve etkilenen kısımları değiştirmek için hemen teknik kontrollerin başladığını, durumun terör saldırısından önceki haline dönmesi için de gaz akımının önümüzdeki saatlerde istasyonlara tedarik edileceğini belirtti.

Ğanim, Suriye haber ajansı SANA’ya yaptığı açıklamada: “36 inç” çapında ve günlük 7 milyon metreküp gaz kapasitesine sahip bu hat için seksiyonel vanaları aşamalarına göre ayırmayı başardıklarını, yani bu hattaki arızayı veya terör saldırısını ayırarak Nasiriyeh ve Cender gaz istasyonlarına gaz tedarik edip elektrik akımının yavaş yavaş geri döneceğini ifade etti.

Buna karşılık, işleri yürütmekle mükellef Elektrik Bakanı Mühendis Muhammed Züheyr Harbutli, elektrik akımının Şam şehir merkezi de dahil olmak üzere Suriye’nin diğer illerine kısmen dönmeye başladığını söyledi.

SANA’ya yaptığı açıklamada Harbutli, Şam’daki hastaneler ve bazı konut mahalleleri gibi bazı önemli hayati tesislere elektrik verilmeye başlandığını, ayrıca Homs ve Hama illerinde ve kıyı bölgesindeki elektrik arzının kısmen geri verildiğini, gaz hattının onarımı ve elektrik durumunun eski haline getirilmesinin beklendiğini söyledi.

Harbutli, Petrol ve Maden Kaynakları Bakanlığı veya Elektrik Bakanlığı’ndaki tüm teknik atölyelerin, üretim istasyonları ve elektrik sistemi, elektrik beslemesini önümüzdeki dönemde olduğu gibi eski haline getirmek için tamamen hazır olduklarına dikkat çekti.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil