Ana Sayfa Bölge, Gündem 25 Ağustos 2020

Tedbirler İşe Yaradı

Haberin Yıldızı-

 

ALINAN TEDBİRLER SU BASKINLARINI AZALTTI

160 PERSONEL İLE 139 NOKTAYA MÜDAHALE YAPILDI

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sel afeti Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (OSKİ) aldığı tedbirler sayesinde en az hasarla atlatıldı.

Daha önceki yıllarda metrekareye 50 kg yağış düşmesi halinde çok sayıda sıkıntı yaşandığını belirten OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “Hafta sonu meydana gelen ve metrekareye 97 -120 kg arasında yağış düşen ilimizde yenilenen alt ve üst yapı çalışmaları sayesinde olağanüstü bir sorunla karşılaşılmadı” dedi.

“SIKINTILI OLAN NOKTALARA ACİL MÜDAHALE YAPILACAK”

Ordu’nun emin ellerde olduğunu belirten OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda daha önceki yağışlarda su baskını yaşanan noktalar tespit edilerek yağış öncesi dönemde yenilenen yağmur suyu hatları ile dere, menfez, kanalizasyon hatlarında yapılan temizlik, bakım ve onarım çalışmaları sayesinde su baskınlarının sayısı ve oluşturduğu hasarlar en aza indirildi. Son sistem teknolojiyle üretilmiş araç filomuza yeni eklenen iş makinaları ile özellikle Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçe merkezlerindeki yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının rutin temizlikleri yapılarak su baskınlarının önüne geçmiş olduk. Sel afetinin yaşandığı gün ve sonraki günlerde ekiplerimiz 160 personel, 70 araç ve iş makinası ile 139 noktaya müdahale yaparak olası can ve mal kaybını önlediler. Canıgönülden çalışan ekip arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil