Ana Sayfa Dünya, Gündem 28 Ağustos 2020

ABD’nin askeri kışkırtmalarına karşı çıkıyoruz

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin son günlerde Çin’e karşı yaptığı askeri kışkırtmalara kararlılıkla karşı çıktıklarını ve bu kışkırtmalardan korkmadıklarını açıkladı.

ABD ordusu son günlerde Çin sınırları yakınındaki açıklarda keşif faaliyetlerini yoğunlaştırıp Çin’e karşı askeri kışkırtmanın dozunu artırdı.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, bugün Beijing’de düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü Wu Qian, Çin-ABD ilişkilerinin, diplomatik ilişkilerin tesisinden bu yana en karmaşık ve en çetin dönemde bulunduğuna dikkat çekerek, buna rağmen, Çin’in ABD’nin kışkırtmalarına ayak uydurmayacağını, özellikle ABD’nin keyfi hareket etmesine izin vermeyeceğini kaydetti.

Sözcü Wu, ABD’nin dozunu gittikçe artırdığı askeri kışkırtmalarına kararlılıkla karşı çıktıklarına ve bu kışkırtmalardan da korkmadıklarına vurgu yaptı.

Sözcü Wu, “Bazı Amerikan siyasetçiler, kendi siyasi çıkarları için iki ülke ve iki ordu arasındaki ilişkileri bozmaya kalkıştılar, hatta çatışma çıkarmaya çalıştılar. İki ülkenin orduları ve halklarının temel çıkarlarını göz ardı eden bu kışkırtmalar, dünya halkının barış beklentisini de zedeliyor. Bu nedenle uluslararası toplumdan asla ve asla destek alamazlar.” diye konuştu.

Wu Qian, Çin ordusunun, ulusal egemenlik, güvenlik ve kalkınma çıkarlarını koruma kararlılığı ile kapasitesinin tam olduğunu belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil