Ana Sayfa Dünya, Gündem 28 Ağustos 2020

İsrail güçleri Filistinlilere yönelik baskı ve zulmüne devam ediyor

İsrail işgal güçleri dün (26 Ağustos Çarşamba) gece ve bugün sabah saatlerinde, işgal altındaki Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde yeni baskın ve tutuklamalar gerçekleştirdi.

İsrail işgal güçleri, dün Petah Tikva’daki bıçaklı saldırının faili olduğu iddia edilen 46 yaşındaki Filistinli Halil Devikat’ın Nablus’un doğusunda bulunan Rucib köyündeki evine baskın düzenledi.

Aile yakınları, İsrail rejimine bağlı askerlerin bazı mühendisler ile birlikte baskın düzenledikleri evi yıkmak için saha çalışması yapıp iki katlı evin ölçümlerini aldıklarını ve herhangi bir görüntü kaydedilmemesi için ev sakinlerinin elektronik cihazlarına el koyduklarını ifade etti.

Görgü tanıkları, işgal makamlarının bıçaklı saldırı düzenlemekle suçladığı Halil Devikat’ın akıbeti ve şu an bulunduğu yer hakkında ailesinin herhangi bir bilgisi olmadığını belirtti.

İsrail işgal çeteleri, Beytülahim’de 17 yaşındaki Ömer Halid Ebu Ammar ve Naim Musa Ebu Ahur adında iki Filistinli genci evlerine yaptığı baskın sırasında tutukladı.

Bir hafta önce Ebu Ahur, Beytülahim’in kuzey girişindeki Bilal İbn Rebah Camii yakınlarındayken işgalci askerler tarafından ayağından bir kurşunla vurulmuştu.

Siyonist işgal güçleri, El-Halil kentine bağlı bazı kasabalara bakınlar düzenleyip El-Fevvar Mülteci Kampı’nda İyad Mahmud Ebu Haşhaş’ı tutuklarken şehrin merkezindeki eş-Şuheda caddesini askeri barikatla kapatarak Filistinli vatandaşların geçişini engelledi.

İşgal güçleri işgal altındaki Cenin ve Ramallah kentlerine baskın düzenleyip Necip Ahmed Necip Mefarece ve Amir İzzeddin’i tutukladı.

Öte yandan işgal altındaki Kalkilya’ya baskın düzenleyen işgal güçleri askerleri ile Filistinli gençler arasında çatışma yaşandı. 22 yaşındaki Filistinli Kerim Hamis Şubki tutuklandı.

Devamını oku at
https://turkish.palinfo.com/31001
@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil