Ana Sayfa Gündem, Politika 31 Ağustos 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Zafer Bayramı’nda Yeni Müjdeler

Türkiye artık Uzay Liginde

Patlayıcı Hammaddesinde dışa bağımlılığı azaltıyoruz

Yeni nesil lazer güdümlü topçu füzemiz geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda savunma sanayiinde dünyanın ilk 100 firması arasında yer alan milli gururumuz Roketsan’dan iki önemli müjde verdi. Roketsan’ın Uydu Fırlatma Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, hem uzaya erişerek hem de milli hammadde üretim tesislerimizle dışa bağımlılığı azaltmakta büyük bir kilometre taşını daha geride bıraktığımızı ilan etti.

Türkiye uzayda, görüntüler ilk kez paylaşıldı

Açılışı yapılan Uydu Fırlatma Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezinde, aralarında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan Mikro Uydu Fırlatma Sistemi Geliştirme Projesi (MUFS) dahil olmak üzere, birçok yeni ve yüksek teknoloji içeren sistem ve alt sistem geliştirme çalışmaları yürütülecek. Merkezde yürütülen projelerin büyüklüğü 9 milyar TL’yi geçiyor. MUFS projesi bittiğinde 100 kilogram ve altındaki mikro uydular, yüksekliği en az 400 kilometre olan Alçak Dünya Yörüngesine yerleştirilebilecek. Türkiye, dünyada sayılı ülkenin sahip olduğu uydu fırlatma, test etme, üretme altyapısı ve üs kurma yeteneğine kavuşmuş olacak. 2025 yılında fırlatılması hedeflenen mikro uydu ile ilgili testler başarılı şekilde gerçekleştirildi. Milli teknolojilerle fırlatılan ilk yerli sonda roketi ile 130 km irtifaya çıkılarak uzayın sınırı olarak kabul edilen 100 km çizgisi aşılmış oldu. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, bu başarılı testin görüntülerini de kamuoyuyla ilk kez paylaştı. Türkiye, tamamen kendi geliştirdiği teknolojilerle uzaya ilk adımını bu şekilde atarken, “Denizlerin altından uzayın derinliklerine kadar” görev üstlenen Roketsan Türkiye’yi uzay ligine de taşımış oldu. Yerli uydumuz uzaya fırlatıldığında ülkemize güvenli bilgi akışı sağlanacak. Tarımdan savaş istihbaratına kadar her alanda ülkenin geleceğine katkı sağlayacak uydumuz, askerlerimize anlık bilgi ve koordinat sağlayarak işini kolaylaştıracak.

Yeni Nesil Topçu füzesi, İHA ve SİHA’larla iş birliği yapacak

Roketsan tarafından Nisan 2020’de başlatılan TRG-230 Füze Sistemine lazer arayıcı başlık entegrasyonu çalışması kapsamındaki test atışı görüntüleri de ilk kez yayınlandı. Bu görüntülerde, BAYKAR tarafından üretilen Bayraktar TB2 SİHA’nın lazer işaretlemesi yaptığı hedef, Lazer Güdümlü 230 mm Füze Sistemi (TRLG-230) tarafından başarılı şekilde vuruldu. Lazer Güdümlü 230 mm Füze Sistemi (TRLG-230) İHA ve SİHA’ların işaretlediği hedefleri karadan vurabilecek. Bu yeni gelişme sahada askerlerimizin gücüne güç katacak.

Patlayıcı Hammaddede yurt dışı bağımlılığı azalıyor

Roketsan’ın Elmadağ’daki tesislerine canlı bağlantı yapılarak açılışı gerçekleştirilen Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi sayesinde patlayıcı hammadde ihtiyacımız büyük oranda milli olarak üretilecek. Füze ve roket harp başlığı patlayıcıları ile reaktif zırh sistemleri için kritik öneme sahip bu kabiliyet ile yurt dışı bağımlılığı önemli ölçüde kırılacak.

Mavi Vatan ATMACA ile daha güvende

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, ayrıca değindiği ATMACA füzesinin kabiliyetlerini de bir video ile gösterdi. Mavi Vatan koruması için milli teknoloji ile geliştirilen ve hedefi imha edene kadar takip eden ATMACA füzesinin de yıl sonu itibarıyla TSK’nın hizmetine sunulması planlanıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TSİAD’dan TTSO’ya Ziyaret

TSİAD’dan TTSO’ya Ziyaret

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil