Ana Sayfa Bölge, Gündem 1 Eylül 2020

Rize Belediyesi : YAPILAN TERSİP BENDİYLE SU TAŞKINLARI ÖNLENİYOR

Haberin Yıldızı-

Paşakuyu Deresi üzerinde Rize Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından yapılan tersip bendi yaşanabilecek olası su taşkınlarını önlüyor. Yapılan tersip bendiyle birlikte geçtiğimiz günlerde Rize’de meydana gelen aşırı yağışlarda toprak, ağaç ve rüsubatın, taşan dereyle birlikte şehir merkezine inmesinin önüne geçildi. Yağan son yağmurlarda Paşakuyu deresinin üst kesimindeki tersip bendinde yaklaşık 70 kamyonluk rüsubat birikti. Biriken rüsubat  ekipler tarafından temizlenip bir sonraki yağmurlara hazır hale getirilecek.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in girişimleriyle başlatılan tersip bendi yapımları diğer mahallelerde bulunan dere yataklarına da yapılacak.

ESNAF VE VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ

Aşırı yağışların görüldüğü Rize’de, dere yataklarının rüsubatla dolması dolayısıyla yaşanan su baskınları esnaf ve vatandaşların maddi zarara uğramalarına neden olmaktaydı. İlk etapta Paşakuyu deresinde yapılan tersip bendi ile Atatürk Caddesi üzerinde daha önceki yağmurlarda mağdur olan vatandaş ve esnafların mağduriyetleri giderildi.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Yapılan tersip bendi çalışmasının şehirde yaşanan su baskınlarının önüne geçtiğini ifade eden vatandaşlar yapılan çalışmadan memnun kaldıklarını, diğer derelere de  aynı çalışmanın yapılması gerektiğini söylediler.

MENZEFLER DE GENİŞLETİLİYOR

Tersip bendi çalışmasıyla birlikte şehir merkezindeki dere menfezleri de genişletiliyor. Menfezler içlerinde iş makinelerinin çalışabileceği boyutta yapılarak temizliklerinin de kolaylıkla yapılması hedefleniyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil