Ana Sayfa Gündem 2 Eylül 2020

Işıd’ Türkiye Yapılanmasındaki 1 Numarası Yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞID’in Türkiye Emiri Mahmut Özden’in yakalanıp tutuklandığını twetter hesabından açıkladı. Soylu, Mahmut Özden’in, devlet adamlarını kaçırmak ve sansasyonel eylemler planladığını söyledi.

Giresun’da sel felaketinin yaralarını sarmak ve denetlemelerde  bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD Türkiye Emiri Mahmut Özden’in yakalanmasıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonucunda  canlı yayında da  şu açıklamaları yaptı:

Mahmut Özden önemli planlarla yakalanıp tutuklandı. Bu kişiyle bağlantılı kişiler de elimizde. Evinde yapılan aramalarda dijital materyal ve bilgisayarlara el konuldu.

 Bilgisayarda elde edilen süreçlerden, Irak ve Suriye’den sürekli talimat aldığı, 10-12 kişilik gruplar oluşturarak, Türkiye’de eylem hareketlilik oluşturacağı, bir takım silah ve mühimmatların gömüleceği yerler, yine bir takım grupların Türkiye’ye ekonomik açıdan zarar vereceği değerlendirilen gruplara eylem yapmak ve aynı zamanda da siyasi ve devlet adamlarının kaçırılıp Suriye’ye götürülmesi hususunda bir planlarının olduğu çok net bir şekilde ele geçirildi.

Örgütün hiç yapmaması gereken eylemleri planladığını görüyoruz. Arkasına bakmak lazım, kimin ve nerelerin motivasyon sağladığına bakmak lazım.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil