Ana Sayfa Bölge, Gündem 2 Eylül 2020

Ortahisar Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi

Haberin Yıldızı-

Ortahisar Belediye Meclisi, eylül ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yeni faaliyet döneminin ilk toplantısı şehitlere saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ortahisar Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Ortahisar Belediye Meclisi, eylül ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yeni faaliyet döneminin ilk toplantısı şehitlere saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Meclis oturumuna gündem maddesi olarak gelen Elazığ ilinin Keban Belediyesi’nin Ortahisar Belediyesi ile kardeş belediye olma talebi görüşüldü. İlgili madde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; belediyelerin yetki ve sorumluluk alanına giren toplumsal hizmetler, halkın sağlığı, eğitim ve kültürel varlıkların korunması ile kamu duyarlılığının artırılması konularında kardeş belediye uygulamalarının çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini dile getirdi.

Ortahisar Belediyesi’nin daha önce imzaladığı kardeş şehir protokollerinden bahseden Başkan Genç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde İskele Belediyesi, Kocaeli ilinin Gölcük Belediyesi, Ürgüp’ün Ortahisar Belediyesi ile kardeşlik protokolleri imzaladıklarını kaydetti.

Keban Belediyesi ile de bir kardeşlik hukuku oluşturmak istediklerini belirten Başkan Genç, “Başkanlar olarak mutabık kaldık. Elazığ depremi nedeniyle ve ülkemizin Doğu ve Güneydoğusundaki kardeşlik hukukumuzu pekiştirecek faaliyetlerimizin bir gereği olarak Elazığ Keban belediyemizle de kardeş olma yönünde bir mutabakatımız var.” dedi.

“KAĞIT ÜZERİNDE KALMIYOR”

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin’in kardeş belediye uygulamalarının kağıt üzerinde kaldığıyla ilgili eleştirilerini cevaplandıran Başkan Genç, şöyle konuştu: “Daha önce kardeş belediye olduğumuz Gölcük, Ürgüp’ün  Ortahisar Belediyesi ile karşılıklı festivaller düzenledik. Burada Bağbozumu ve Pekmez Festivali, Ürgüp’te ise Hamsi Festivali düzenledik. Bu belediyelere meclis üyelerimizin de iştirak ettiği ziyaretlerimiz oldu. Kardeşlik protokollerimiz asla kağıt üzerinde kalmıyor. İlişkilerimizi her platformda sürdürüyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesiyle kültürel ve sosyal işbirliğini, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmayı oldukça önemsiyorum. Bu konunun diğer konulardan daha önemli olduğunu düşünüyorum.”

HÜSEYİN TÜRKER’İN İSMİ YAŞATILACAK

Meclis oturumunda gündem dışı olarak görüşülen kovid-19 salgını nedeniyle bir süre önce vefat eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Dairesi Başkanı Hüseyin Türker’in isminin bir cadde veya sokağa verilmesiyle ilgili AK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti meclis üyelerinin imzasıyla verilen ortak önerge oybirliğiyle kabul edilerek, değerlendirilmek üzere Kültür Komisyonu’na gönderildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil