DOLAR 32,4927 -0.16%
EURO 34,9316 0.2%
ALTIN 2.439,850,70
BITCOIN 2064404-2.31242%
Trabzon
22°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

TMO’nun Fiyatı Taban Fiyat’tır Tavan Değil

TMO’nun Fiyatı Taban Fiyat’tır Tavan Değil

ABONE OL
6 Eylül 2020 12:44
TMO’nun Fiyatı Taban Fiyat’tır Tavan Değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Son günlerde yine fındıkta tüccar oyunları oynanmaya başladı.Ekonomik sıkıntılara yaşayan fındık üreticisine bir darbede tüccardan geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıkladığı fındık fiatını sanki tavan fiatmış gibi değerlendirip üreticinin fındığını daha az bir rakamdan alan tüccarlar üreticinin hakkını gasp ediyorlar.

Bu konuda açıklama yapan TZOB yönetim kurulunun bir  üyesi :Fındık üreticilerine çağrıda bulunarak  TMO’nun altındaki fiyattan fındık satmaması uyarısında  bulundu. TMO’nun fiyatının tavan değil  taban fiyat olduğunu ifade eden yetkili  “fındık Üreticisi  için 50 krş ‘luk fark bile çok önemli bir rakamdır. Şu anda TMO’da fındık fiyatları 22 lirayken, serbest piyasada fındık fiyatları 21 lira ile 21 lira 50 kuruş arasında işlem görüyor. TMO’nun açıkladığı fiyat fındıkta tavan değil, taban fiyattır. Bu fiyatın altında fındığın değer bulmasını biz kabul etmiyoruz. üreticimizin sıkıntıları olduğunu biliyoruz bazı bölgelerde yaşanan sel felaketide vatandaşların ihtiyaçlarını arttırdı ama yinede uyarmak istiyorum Paraya ihtiyacı olan fındık üreticimiz acele etmesin panik yapmasın  ihtiyacı ne kadar varsa o kadar fındık satsın , sadece kendi için değil tüm üreticilerinde hakkını savunsun ki fındık fiyatı daha da aşağıya düşmesin. Fındığını TMO şartlarına göre hazırlayarak devlete teslim etsin. Hiçbir üreticimiz TMO’nun fiyatının altında ürününü satmasın.” dedi.

Serbest piyasa da fındığın fiyatını üretici belirler tüccar değil

, “Üreticilerin  serbest piyasada fiyatların aşağıya düşmesi halinde TMO’nun kapısına gitmesi gerektiğini söyleyen yetkililer  Kimse emeğinin sömürülmesine, hakkının yenilmesine göz yummasın. Eğer üretici fındığına sahip çıkarsa serbest piyasada fiyatlar artacaktır. Şu an görüyoruz ki, pazara geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bir fındık inişi yok. Piyasa dengeli bir şekilde devam ediyor. Şu an fındığı satmak zorunda olan vatandaşlarımız mahsulünü pazara indirdi. üreticilerimizin sabırlı olması halinde fiyatların daha da artacağını düşünülüyor. Fındıkta kontrol artık üreticinin elinde olmalı . Üreticiler serbest piyasanın fiyatını belirlemeli” ifadelerini kullandı.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!