Ana Sayfa Bölge, Gündem 8 Eylül 2020

Genç, üniversiteyi kazanan öğrencileri kabul etti

Ortahisar Belediyesi’nin Üniversiteye Hazırlık Kurslarından lisans ve önlisans programlarını kazanan öğrenciler Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti. Öğrencileri tebrik eden Başkan Genç, kazandıkları bölümlerle ilgili öğrencilerle sohbet etti.

Genç, üniversiteyi kazanan öğrencileri kabul etti

Ortahisar Belediyesi’nin Üniversiteye Hazırlık Kurslarından lisans ve önlisans programlarını kazanan öğrenciler Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti.  Öğrencileri tebrik eden Başkan Genç, kazandıkları bölümlerle ilgili öğrencilerle sohbet etti.

Ortahisar Belediyesi’nin Ortahisar İlçe Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği Üniversiteye Hazırlık Kursu’nda eğitim gören 720 öğrenciden, 195 öğrenci dört yıllık bir lisans programına, 309 öğrenci ise ön lisans programına yerleşti. Lisans ve ön lisans programlarına yerleşenlerin sayısı toplamda 504 oldu. Tercih yapma hakkı bulunan 119 öğrenci de ek yerleştirmeye başvuracak.

Öğrenciler; diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mühendislik, mimarlık, ilahiyat, iletişim, eğitim ve fen edebiyat fakültesi gibi birçok farklı bölüme yerleşti. Hazırlık Kurslarına katılan öğrencilerin geçen yılki yüzde 83’lük başarı oranı bu sene yüzde 86’ya yükseldi.

“ZİYADESİYLE KARŞILIĞINI ALIYORUZ”

Öğrencilerle sohbetinde, “En değerli yatırım eğitim ve öğretime yapılan yatırımdır” diyen Başkan Genç, “Eğitim söz konusu olduğunda her türlü yardım ve desteği yapıyoruz.  Eğitime yapılan yatırım hiçbir zaman boş kalmıyor, ziyadesiyle bunun karşılığını alıyoruz. Ülkemiz ancak eğitime yapılan yatırımlarla kalkınır. Bu anlamda en değerli yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Ülkemizi, vatanımızı, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin nitelikli bir şekilde yetişmesi hepimizin ortak arzusudur. Eğer bizler vatanını, milletini ve milli değerlerini seven donanımlı bireylerin yetiştirilmesine katkı veriyorsak ne mutlu bize. Sizlerin üniversiteye hazırlık kurslarında kaliteli bir şekilde eğitim almanız için her türlü fedakârlıkta bulunduk. Öğretmenlerden tutun da eğitim materyallerine, araç gereçlerine kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Ülkemizin, bizi aydınlık yarınlara taşıyacak, bilim, teknoloji kültür ve sanat alanında diğer ülkelerle rekabet edebilecek konuma taşıyacak nesillere ihtiyacı var. Sizler kazandığınız üniversitelerde okuyarak ülkemizin yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılayacaksınız. Sizlerin başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum, kutluyorum. Ve üniversite eğitiminizde sizlere başarılar, kolaylıklar diliyorum. İnşallah kazandığınız bölümleri başarıyla bitirerek bu ülkenin geleceğine yön verecek bireyler olarak vatanımıza hizmet etmeye devam edeceksiniz. Bizler her zaman sizlere destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

MUTLU SONA AZ KALDI …

MUTLU SONA AZ KALDI …

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil