Ana Sayfa Gündem, Politika 11 Eylül 2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ’TAN ÇOK SERT ERZİNCAN AÇIKLAMASI

Erzincan’ın Kemaliye İlçesinde FİMAR İsimli madencilik şirketinin bir yetkilisi, bölge halkının madene karşı direnişi sonrası tehditler savurarak köy halkını “Buraya 200 tane asker yığarım” sözleriyle tehdit etti. Tehdit sonrası sert bir açıklama yayınlayan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Çağırmakla tehdit ettiğiniz asker, bu toprakları korumakla görevli halk çocuklarıdır. Askerlerimiz sizin sömürü düzeninizin bir parçası değildir. Bu tehdit cezasız kalmaz, sürecin takipçisiyiz” Dedi.
Ağıl Köyü, Kızıltepe mevkiinde başlatılan demir madeni arama faaliyetleri, Kemaliye İlçesindeki birçok köy derneği ve muhtar vekâletnamesiyle yargıya taşınmasına rağmen Fimar Madencilik şirketi çalışmalarını durdurmadı.
Sürekli farklı ruhsatlarla bölge halkının direnişini kırmaya çalıştığı belirtilen şirketin bir yetkilisi, protestolar karşısında bu sefer köylüleri bölgeye askerlerle gelmekle tehdit etti.
“HALKA KARŞI DOĞRULTTUĞUNUZ TEHDİT CEZASIZ KALMAZ”
Yaşanan tehdit sonrası açıklama yayınlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Buradan sesleniyorum. Kemaliye’de yurttaşları 200 askerle tehdit edenler bilmelidir ki, bu devran hep böyle gitmez; doğaya vereceğiniz zarar, doğasını, toprağını, yaşamını savunan halka karşı doğrulttunuz tehdit cezasız kalmaz. Bu sürecin takipçisiyiz.” Dedi.
Öztunç’un açıklaması şu şekilde:
“NASIL BİR VAAT ALMIŞLARSA 200 ASKER GETİRMEKLE TEHDİT EDİYORLAR”
“Ruhsatı durdurulmuş bir arazide hukuka aykırı olarak çalışma yapan şirket yetkilileri, nasıl bir vaat almışlarsa, köylüleri 200 askeri sahaya getirmekle tehdit etme cüretini gösterebiliyor. Çağırmakla tehdit ettiğiniz asker, bu toprakları korumakla görevli halk çocuklarıdır. Askerimiz sizin zenginliğinizin, sömürü düzeninizin bekçisi değildir. Sizin hukuksuz, keyfi, gücünü sermayeden alan cüretinizin parçası edilemez.
Erzincan’da yabancı şirketlerin nasıl rüşvet ağlarını işlettiğini biliyoruz. Bu rant ve rüşvet ağları nasıl bir teminat vermektedir ki, bir şirket personeli köylülerimizi 200 askeri sahaya getirmekle tehdit edebiliyor.
Buradan sesleniyorum. Kemaliye’de yurttaşları 200 askerle tehdit edenler bilmelidir ki, bu devran hep böyle gitmez; doğaya vereceğiniz zarar, doğasını, toprağını, yaşamını savunan halka karşı doğrultunuz tehdit cezasız kalmaz. Bu sürecin takipçisiyiz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TRABZONSPOR’A AÇIK MEKTUP

TRABZONSPOR’A AÇIK MEKTUP

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil