DOLAR 32,5722 0.08%
EURO 34,9601 0.31%
ALTIN 2.425,760,12
BITCOIN 2090032-3.41018%
Trabzon
24°

KAPALI

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

Bunlar Türkiyeyi 5 yaşında Çocuk Zannediyor

Bunlar Türkiyeyi 5 yaşında Çocuk Zannediyor

ABONE OL
14 Eylül 2020 06:15
Bunlar Türkiyeyi 5 yaşında Çocuk Zannediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Cumartesi günü Kıbrıs’ı ziyaret ederek Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de gerginliği daha da artırabilecek her türlü faaliyetten vazgeçmeye çağırdı.

Ankara, Yunanistan ve Kıbrıs arasındaki anlaşmazlıklar, çatışma korkusuna yol açan hidrokarbon kaynakları ve bölgedeki deniz etkisine odaklanıyor.

NATO üyesi olan Yunanistan’ın iddia ettiği sularda gaz ve petrol rezervleri arayan Türkiye, geçtiğimiz ay askeri firkateynler tarafından desteklenen bir keşif gemisi konuşlandırdı.

Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Lefkoşa Anastasiades ve Dışişleri Bakanı Lefkoşa Christodoulides ile görüşmesi sonrasında Lefkoşa’da gazetecilere verdiği demeçte Pompeo, “Türkiye’nin, Yunanistan ve Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz üzerinde yargı yetkisine sahip oldukları bölgelerde doğal kaynaklar için araştırma yapan sürmekte olan operasyonlarından derin endişe duyuyoruz.”

Yunanistan askeri harcamaları artırdı

ABD, tüm tarafları diplomasiyi desteklemeye çağırıyor, ancak gerginlikler arttıkça, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, 18 Fransız savaş uçağı, dört fırkateyn ve dört donanma helikopteri de dahil olmak üzere ülkesinin savunma güçlerini artırma planlarını açıkladı.

Selanik’te düzenlenen bir konferansta Mitsokakis, “Silahlı kuvvetleri ülkenin güvenliği için bir miras olarak güçlendirme zamanı geldi” dedi.

Fransa, Yunanistan’a destek göstermek için Doğu Akdeniz’e savaş gemileri gönderdi .

Türkiye tavizsiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü Fransa’ya yönelik sözlü saldırılarını Fransız cumhurbaşkanına sert bir uyarı ile hızlandırdı.

“Fransa sık sık gündemde. İsim vermek istemiyorum ama bana çok geldiği için mecbur kaldım. Bizim halkımızla değil ama Erdoğan ile bir sorunumuz var diyor. ‘ Bay Macron, benimle çok daha fazla sorununuz olacak, “dedi.

Ancak daha uzlaşmacı olarak görülebilecek bir hareketle Türkiye, Ağustos ayında tartışmalı bölgeye gönderilen bir araştırma gemisinin Türkiye kıyılarına geri döndüğünü Pazar günü doğruladı.

AB, ihtilaflı alanda tek taraflı eylemleri durdurmadığı takdirde Türkiye’yi yaptırımlarla tehdit etti .

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!