Ana Sayfa Dünya, Gündem 17 Eylül 2020

Almanya’da 29 Polis Açığa Alındı

Almanya’da, Adolf Hitler’in ve Yahudi Soykırımı’nda kullanılan gaz odalarının resimlerini mesajlaşma gruplarında paylaşan 29 polis memuru açığa alındı.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul’un aktardıklarına göre, Essen kentinde 200 görevliyle 34 mekana şafak baskını düzenlendi. Baskında polislerin aleyhine delillere ulaşıldı.

Reul, polislerin açığa alınmasına gerekçe olarak, dahil oldukları 5 ayrı sohbet grubunda aşırı sağcı propaganda yaymalarını ve Neonazi içerikli paylaşımlarda bulunmalarını gösterdi.

Polislerin bu gruplarda, anayasaya aykırı söylemlerde bulunduğu, aralarında Hitler ve Yahudiler için kurulan gaz odalarının resimleri ile gamalı haç sembollerinin de yer aldığı 100’den fazla sembol kullandıkları tespit edildi.

Reul, söz konusu suçların münferit olmasını umduğunu ancak olayın bireysel vaka değil geniş çaplı olduğunu ve bunu polis teşkilatı adına utanç olarak gördüklerini kaydetti.

Söz konusu polislerin 25’inin Essen Emniyet Müdürlüğüne bağlı çalıştığı, polislerin bazılarının yönetici düzeyinde bazılarının ise özel kuvvetler gibi önemli birimlerde görev aldığı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil