Ana Sayfa Gündem 17 Eylül 2020

Bu Fındık 30 Lira Olur

Uzmanların  fındık üreticilerine yaptıkları uyarılar amacına ulaşıyor “ihtiyacınız kadar fındığınızı satın” diyen uzmanların ne kadar haklı oldukları ortaya çıkmaya başladı . Daha önceki yıllarda fındık üreticisinin yaptığı hatayı bu sene yapmamaları tüccarın eline fındığını ucuz fiattan vermemeleri için yapmaları gerekenleri anlatan medya aracılığı ile uyarılarda bulunan yetkililer ilk defa serbest piyasa fiatlarının tmo nun fiatlarını bu sene geçtiğini söylediler

Konunun uzmanları daha önceki yıllarda tüccar üreticiden fındığı açıklanan taban fiatın altından aldığını açıklanan fiatın sanki tavan fiatmış gibi gösterilmeye çağlışıldığını söylediler bu sene gerek medya aracılığı ile gerekse bilgilendirmelerle durumun böyle olmadığını açıklanan fiatın tavan değil taban fiat olduğunu üreticinin fındığını en az açıklanan fiattan alınabileceğini anlattık saolsun üreticimiz de uyarılarımıza kulak verdi ürününün tamamınıda tüccara satmayınca  fındığın serbest piyasadaki fiatı açıklanan fiatın 1 tl üzerine çıktı.

Yetkililer üreticimiz yeterki biraz daha sabırlı olsunlar fındık fiatları 30 tl bandına yaklaşacaktır belkide geçecektir dediler.

SERBEST PİYASA

CİNSİ

TOMBUL

LEVANT

SİVRİ

EN YÜKSEK

23,50 22,25

23,00

EN DÜŞÜK

23,25

22,00

22,75

TMO PİYASASI

CİNSİ

TOMBUL

LEVANT

SİVRİ

EN YÜKSEK

22,50

21,00

22,00

EN DÜŞÜK

22,50

21,00

22,00

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil